Caz revoltător în Botoșani. Copii ținuți în condiții mizere, chiar de părinți

Data:

Copii ținuți în condiții mizere: minorii, cu vârste cuprinse între 8 și 13 ani, erau lăsați nesupravegheați zile în șir și ținuți în condiţii mizere de către părinţi.

Cazul a fost preluat de Direcția Generală de Asistenţă Socială și Protecția Copilului (DGASPC), iar cei trei copii au fost plasați în grija unui asistent maternal profesionist.

Cazul a ieşit la iveală în luna august, după ce polițiștii din Ştefăneşti au primit o informație cum că un băiat de 5 ani ar fi fost abuzat sexual de un băiat mai mare. Au fost sesizați și specialiștii de la DGASPC Botoşani, care s-au deplasat în comuna Durnești.

La domiciliu a fost găsită doar mama, întrucât cei trei copii erau la școală, iar tatăl plecat la muncă. În schimb, condițiile de locuit erau modeste. Casa avea doar o singură camera pentru cei cinci membrii ai familiei şi prezenta urme de degradare pe exterior.

Familia se afla, însă, în monitorizarea celor de la Primăria Durneşti de aproape trei ani, după ce s-a aflat că tatăl este mai mult plecat, mama este consumatoare de băuturi alcoolice, iar vecinii erau cei care îi mai ajutau pe copii cu mâncare.

Încă de atunci mama a refuzat instituirea unei măsuri de protecție specială pentru copii, familia fiind sprijinită ulterior şi de Asociația Grup Civic Botoşani. Doar că după circa doi ani situația s-a deteriorat. Copiii nu au mai mers la școală zile în șir şi au adunat absenţe cu duiumul. Așa se face că fata de 13 ani a rămas repetentă în clasa a IV-a, iar băiatul de 11 ani este elev abia în clasa a II-a.

Pe fir au intrat și specialiştii din cadrul Serviciului de Intervenție Specializată pentru Copil şi Familie din cadrul DGASPC, care au stat de vorbă cu cei mici și au reușit să afle care era situaţia reală. Astfel, băiatul de 11 ani a recunoscut că îl mai ajuta pe tatăl său la muncă.

„El mulge o vacă, eu o vacă … patru pe seară mulg eu, el mulge opt. … le dau apă cu căldarea de la robinet, din fermă … cam 14 kile are o găleată…adăp mai multe vaci … iarna vacile stau în grajd, încarc cu furca fân în roabă sau baloți pătrați … de la 9 ani îl ajut pe tata”, a spus băiatul. La rândul lor, fetele au recunoscut să erau neglijate și au asistat de mai multe ori la scene violente în familie.

Continuarea în Monitorulbt.ro

Citește și: 35 de parlamentari vor să ușureze accesul românilor la arme de foc. Modificări periculoase

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Monitorulbt.ro)

spot_imgspot_img
Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Victor Micula scapă de închisoare | Bihoreanul

Victor Micula scapă de închisoare, într-un dosar în care...

„Viza de flotant” pentru alegeri. Investigația unui ONG din Câmpina | Oglinda de Azi

„Viza de flotant” pentru alegeri. Investigația unui ONG din Câmpina...

Un grup de interlopi din Prahova amenință doi polițiști | Aktual24

Un grup de interlopi din Prahova amenință doi polițiști....