Răzbunarea grefierilor. Un avocat a primit 70 de comunicări de la instanțe în ultima zi a anului

Data:

Răzbunarea grefierilor. Un avocat a primit în ultima zi lucrătoare a anului, 29 decembrie, 78 de plicuri conținând comunicări de la diferite instanțe, potrivit Saptamana.online.

Avocatul Tibor Kocsis s-a supărat și a postat pe o rețea de socializare un mesaj din care rezultă că magistrații și grefierii se răzbună pe justițiabili, trimițând așa de multe plicuri în ultima zi din an.

Redăm mesajul avocatului integral: „Dacă nu au destule libere, magistrații și grefierii se răzbună pe justițiabili. Doar într-o singură zi au comunicat peste 78 de plicuri (cauze diferite), să-ți pregătească cheful de Revelion și să-i poți sorcovii cu …..urări noi….. pt 2024… Tot anul erau în proteste..acuma ..hopa..hopa..muncesc.”

Reamintim că grefierii au încheiat anul 2023 cu proteste și avocatul are dreptate când spune că această acțiune pare un exces de zel.

Citește și: Cine este funcționarul care l-a ajutat pe Ciolacu cu demiterea secretarul de stat care l-a lăsat fără certificat de revoluționar

Răzbunarea grefierilor. De ce fac grevă grefierii

Grefierii care fac grevă pentru a primi măririle din 2018 încoace au, în prezent, venituri între 2.600 de lei, pentru debutant, și peste 8.600 de lei, pentru prim-grefier.

Aceștia au decis să nu mai participe decât la ședințele considerate urgențe, iar programul cu publicul a fost redus la jumătate, pentru că nu au primit măririle salariale obținute prin hotărâri judecătorești.

Grefierii au mai anunțat că în ziua votării bugetului pentru 2024 vor întrerupe programul de lucru timp de 4 ore.

Sindicatul Naţional al Grefei Judiciare „Dicasterial” spune că greva este una pe perioadă nedeterminată ca urmare a greșelilor de calcul la „momentul elaborării actualei legi a salarizării, ceea ce a generat mii de procese pe rolul instanțelor de judecată și nicio creștere salarială timp de 6 ani de zile”.

Citește și: Ce salarii au grefierii care fac grevă pentru a primi măririle din 2018 încoace

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea)

spot_imgspot_img
Ion Lucian Petraș
Ion Lucian Petraș
Ion Lucian Petraș este editor al publicației bistrițene Săptămâna online. Ofițer în rezervă, analist de intelligence și jurnalist. Are o experiență bogată în analiza de intelligence, este expert în domeniul securității naționale și vrea să contribuie la dezvoltarea spiritului civic prin lansarea acestui săptămânal și alte proiecte civice interesante.
1 COMENTARIU
  1. Analist de inteliggence!Ma pufnește râsul nu alta!Nenea avocatul îți e cumatru și are dreptate asa-i?Ironia sortii:nenea avocatu se întoarce în instanta de pe 3 ghici unde?Acolo unde lucrează grefierii și judecătorii!Și ghici ce?Tre sa zică capra și colinda pe românește pentru ca nem tudom romanum!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Dezvoltare prin ştiinţă şi tehnologie | Bihoreanul

Dezvoltare prin ştiinţă şi tehnologie, acesta este obiectivul urmărit...

Cine sunt cei 9 candidați la Primăria Iași. 3 au fost deja respinși | Ziarul de Iași

Cine sunt cei 9 candidați la Primăria Iași. Trei...

Condamnare simbolică în dosarul șpăgii de la UMF Iași | Ziarul de Iași

Condamnare simbolică în dosarul șpăgii de la UMF Iași,...