Un expert chinez despre războiul lui Putin împotriva Ucrainei: „Este sortit eșecului” | Aktual24

Data:

Un specialist chinez în Rusia a făcut o prognoză sumbră pentru războiul lui Putin împotriva Ucrainei: este sortit eșecului, relatează Newsweek.

Profesorul Feng Yujun, de la Universitatea Peking, este rezervat și în ceea ce privește viitorul relațiilor dintre Beijing și Moscova, scriind într-un editorial recent din The Economist că cele doua națiuni au viziuni divergente asupra viitorului afacerilor globale.

Evaluarea lui Feng este mult diferită de mesajele guvernului chinez. În ciuda faptului că pretinde că este neutru, Beijingul a susținut tacit războiul Moscovei încă de la început, de la opoziția față de sancțiunile Occidentului până la interzicerea criticilor la adresa Rusiei pe rețelele de socializare chineze.

Feng a prezentat patru factori majori care, în opinia sa, „vor face ca eventuala înfrângere a Rusiei să fie inevitabilă”.

Citește și: Explozie la un bloc din Craiova. Un etaj s-a prăbușit. O femeie a murit | VIDEO

Primul pe listă este „nivelul de rezistență și de unitate națională demonstrat de ucraineni, care a fost extraordinar până acum”.

Al doilea factor este sprijinul internațional pentru Kiev, despre care academicianul a spus că „rămâne larg”, deși a recunoscut că administrația președintelui Volodimir Zelenski îl consideră deficitar.

Al treilea factor în joc este „natura războiului modern”, potrivit lui Feng, care a descris-o ca fiind o combinație de „putere industrială și sisteme de comandă, control, comunicații și informații”. Mașinăria de război a Rusiei este dezavantajată aici, a spus Feng, deoarece țara nu și-a revenit niciodată complet după „dezindustrializarea dramatică” care a urmat prăbușirii Uniunii Sovietice.

Continuarea, în Aktual24.ro

Citește și: Un primar colaborator al Securității candidează pentru al optulea mandat. Este în funcție de 30 de ani
Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Statul Major al Armatei Ucrainene / Facebook)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
2 COMENTARII
  1. Kinejii de abia asteapta sa cada in genunchi Rusia, sa-si ia teritoriile si resursle de care au nevoie, la preturi de nimic…Vor un acces nelimitat in zona asiatica a Rusiei….Le convine letargia asta a Rusiei, le convin pierderile mari, care vor slei la propriu Rusia..Vor avea totul pe tava…In zona asiatica, Rusia este foarte slaba din toate punctele de vedere…..

  2. NU as subestima puterea militara a Rusiei si potentialul industriei de razboi a Rusiei si nici imensul ei arsenal nuclear ( chiar daca ar fi numai partial functional).Putin e dispus sa cheltuie oricat de mult si sa sacrifice un numar foarte mare de rusi numai sa castige razboiul.El poarta deja un razboi hibrid contra Occidentului si Sua ( cu destul succes) profitand din plin de slabiciunile ,ezitarile si neadecvarile lor. ucraina fara ajutor militar consistent din sua si occident poate pica in cateva luni fiind apoi imediat urmata de R.Moldova si tarile din Caucaz Daca revine Trump la Casa Alba atunci Putin isi va permite sa atace si sa ocupe rapid
    tarile baltice ,coridorul Suwalki si Finlanda stiind ca sua nu va ajuta europa. Povestea cu china care vrea sa puna mana pe siberia cu orice pret si pe care o tot aud nu mi se pare deloc credibila.Rusia e un aliat foarte important pentru china si aceasta nu doreste disparitia Rusiei ( nu e in interesul chinei sa ramana singura in fata occidentului si a sua) ci o Rusie mai dependenta de china.Resurse mari are si China plus resursele multor tari africane pe care a pus mana asa ca nu are nevoie neaparat de anexarea Siberiei ( de altfel e imposibil).Populatia Chinei a inceput sa scada si e tot mai imbatranita asa ca China nu are nevoie de noi teritorii.Rusia e slaba economic dar inca foarte puternica din punct de vedere militar si foarte perseverenta in urmarirea obiectivelor ei imperialiste si expansioniste.Tarile europene din Nato mi se par mult mai nepregatite xi slabe din punct de vedere militar decat par la prima vedere.Fara ajutorul sua cred ca ar avea mari probleme intr o confruntare directa cu Rusia.Aceasta din urma le cunoaste exact toate slabiciunile interne inclusiv cele militare.Unele tari din nato par mai degraba dispuse sa ajute Rusia : slovacia,ungaria,turcia.Alte tari au forte politice interne putiniste influente : Bulgaria,serbia ,austria si mai nou ceva dubios se intampla si in Croația ( vezi cazul presedintelui croatiei ,a partidului acestuia si a unui partid aliat cu acesta,).In cazul unui razboi cu Rusia toate aceste tari pot defecta.,nu sunt deloc de incredere.In timp de razboi neutralitatea unor tari europene nu mai valoreaza nimic. As vrea sa nu am dreptate in ceea ce am scris mai sus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Tot mai departe de șefia NATO. Contracandidatul lui Iohannis are și susținerea Turciei | Revista22

Tot mai departe de șefia NATO. Contracandidatul lui Iohannis...

Planurile americanilor cu cele 81 de avioane rusești vechi achiziționate din Kazahstan | Aktual24

Planurile americanilor cu cele 81 de avioane rusești vechi...

500.000 de monede euro falsificate au ajuns pe piață | Deutsche Welle

500.000 de monede euro falsificate au ajuns pe piață,...