Un document secret al rușilor a ajuns pe mâna occidentalilor | Aktual24

Data:

Un document secret al rușilor a ajuns pe mâna occidentalilor. Războiul din Ucraina a dus la intensificarea campaniei conduse de Moscova pentru răspândirea știrilor false, în vederea destabilizării statelor „neprietenoase”.

Ministerul de Externe al Rusiei a elaborat planuri pentru a încercă să își slăbească adversarii occidentali, inclusiv Statele Unite, și să profite de războiul din Ucraina pentru a crea o ordine globală liberă de „dominația americană”, potrivit unui document secret al Ministerului Afacerilor Externe rus obținut de Washington Post, potrivit Aktual24.ro.

Citește și Anton Shekhovtsov: Invadarea Ucrainei a schimbat pozițiile asupra Rusiei în rândul unor partide de extremă dreaptă din Europa

Identificarea vulnerabilităților statelor „neprietenoase” Rusiei

Într-un addendum clasificat la „Conceptul de politică externă al Federației Ruse” oficial – și public – al Rusiei, ministerul solicita o „campanie ofensivă de informare” și alte măsuri care acoperă „sferele militar-politică, economică și comercială și psihologică informațională” împotriva unei „coaliții de țări inamice” conduse de Statele Unite.

„Trebuie să continuăm să ne ajustăm abordarea relațiilor cu statele neprietenoase”, se arata în documentul din 2023, care a fost furnizat Washington Post de un serviciu de informații european, conform Aktual24.ro.

„Este important să creăm un mecanism pentru a găsi punctele vulnerabile ale politicilor lor externe și interne cu scopul de a dezvolta măsuri practice pentru a slăbi adversarii Rusiei.”

Documentul oferă pentru prima dată o confirmare oficială a ceea ce mulți din elita Moscovei spun că a devenit un război hibrid împotriva Occidentului.

Citește și Laura Ștefan: Ucraina vrea să arate că merită încrederea europenilor. Proceduri transparente, din buncăr, pentru prevenirea corupției

Un document secret al rușilor arată cum vrea să submineze sprijinul occidental

Rusia încearcă să submineze sprijinul occidental pentru Ucraina și să perturbe politicile interne ale Statelor Unite și ale țarilor europene, prin campanii de propagandă care susțin politici izolaționiste și extremiste, potrivit unor documente ale Kremlinului prezentate anterior de The Post, potrivit Aktual24.ro.

De asemenea, încearcă să remodeleze geopolitica, apropiindu-se de China, Iran și Coreea de Nord în încercarea de a schimba actualul echilibru de putere.

Folosind un limbaj mult mai dur și mai contondent decât documentul public de politică externă, addendumul secret, datat 11 aprilie 2023, susține că Statele Unite conduc o coaliție de „țări neprietenoase” care vizează slăbirea Rusiei, deoarece Moscova este „o amenințare la adresa hegemoniei globale occidentale”.

Documentul afirmă că rezultatul războiului Rusiei din Ucraina va determina „într-o mare măsură contururile viitoarei ordini mondiale”, o indicație clară că Moscova consideră că rezultatul invaziei sale este legat în mod inextricabil de capacitatea sa – și a altor națiuni autoritare – de a-și impune vointa la nivel global.

Continuarea în Aktual24


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Foto: Aktual24.ro

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Rusia a alimentat tensiunile din Noua Caledonie. Franța a trimis acolo unități de elită | Aktual24

Parisul a trimis unități de elită in Noua Caledonie...

Președintele Iranului, implicat într-un accident de elicopter. Căutările sunt dificile

Președintele Iranului, implicat într-un accident de elicopter, în nord-vestul...

Întâlnirea Vladimir Putin – Xi Jinping. Reacția partenerilor economici

Întâlnirea Vladimir Putin - Xi Jinping. Reacția partenerilor economici...

Atacul asupra aerodromului Belbek din Crimeea. Imagini din satelit | Aktual24

Atacul asupra aerodromului Belbek din Crimeea. Imagini din satelit...