Un fost polițist, membru de bază al unei rețele de traficanți

Data:

Șase colete cu aproape 130.000 de țigări proaspăt trecute ilegal peste graniță au fost interceptate pe malul Prutului, la Galați.

Captura, deloc neglijabilă, devine cu atât mai interesantă cu cât a fost depistată alături de un fost polițist de frontieră, pensionar de ani buni, care tocmai coborâse marfa dintr-o barcă. Cei care și-au găsit fostul coleg ”în acțiune” au fost polițiștii de frontieră de la Oancea, care au descins în zona Vădeni.

Au ajuns exact în momentul în care pensionarul, acum în vârstă de 55 de ani și retras din activitate în 2016, cobora dintr-o barcă cele șase colete voluminoase, bine ambalate și legate cu sfoară. Urma, foarte probabil, să ducă la îndeplinire una dintre cele mai riscante sarcini, respectiv, să încarce țigările într-o mașină și să le transporte „în siguranță” într-o locație, de unde ar fi urmat să fie distribuite.

Citește și Lanțul de erori care au dus la explozia de pe Autostrada Moldovei

Un fost polițist și 128.800 de țigarete

„Au fost anunţate autorităţile de frontieră din Republica Moldova, fiind demarate cercetări în comun. La inventarierea bunurilor a reieşit faptul că în colete se aflau ţigarete, fiind stabilită cantitatea de 128.800 de ţigarete, în valoare de aproximativ 64.400 de lei, bunuri ce au fost ridicate de poliţişti, în vederea continuării cercetărilor”, a specificat insp. pr. Mădălina Carp, purtătorul de cuvânt al STPF Galați. 

În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru contrabandă, cercetările fiind continuate atât de polițiștii români, cât și de cei din Republica Moldova, pentru identificarea tuturor persoanelor implicate.

Fostul polițist nu a fost, deocamdată, lăsat în libertate, el fiind reținut în vederea prezentării la Judecătoria Tg. Bujor cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, titrează Viața Liberă.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Viața Liberă
Viața Liberăhttps://www.viata-libera.ro/
Are 6 ediții săptămânal și din 1998 este auditat BRAT. Este distribuit în județul Galați prin rețeaua proprie și Poșta Română. www.viata-libera.ro este ediția online și are aproximativ 20.000 de vizitatori unici zilnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Vopsiți ouă de Paște? Protecţia Consumatorilor avertizează | Monitorul de Botoșani

Vopsiți ouă de Paște? Protecţia Consumatorilor avertizează asupra faptului...

Plagiatoarea Ramona Lile taie panglici în ultima zi ca rector | Revista22

Plagiatoarea Ramona Lile taie panglici în ultima zi ca...

Șeful Poliției Rutiere Iași încalcă mai multe reguli de circulație| Ziarul de Iași

Șeful Poliției Rutiere Iași încalcă mai multe reguli zilnic,...