Un inculpat cere strămutarea unui proces pe motiv că s-a iubit cu fiicele mai multor magistraţi din Iaşi

Data:

Judecat pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului, un ieșean cere strămutarea procesului, pentru că ar fi victima unei gigantice conspirații a magistraților. 

Fapta lui a fost cercetată de un procuror al Parchetului de pe lângă Judecătorie, coleg de breaslă cu un alt procuror, de la alt Parchet similar, a cărui fiică fusese iubita lui Radu Victor Norocea.

Acesta avusese o relație încheiată în termeni prea puțini amiabili și cu fiica judecătorului căruia i se repartizase spre analiză contestația la măsura arestării preventive. Mediatizarea cazului său ar reprezenta alt motiv pentru care judecătorii ieșeni nu ar putea fi imparțiali.

Solicitarea lui Norocea a fost analizată de magistrații Curții de Apel. Aceștia nu au reușit să găsească în plângerea tânărului niciun detaliu care să exemplifice vreo „pornire” sau „o lipsă de obiectivitate”.

Citește și: Românul care a strâns 250.000 de euro pentru ucraineni. „Am trecut prin zeci de baraje de artilerie. Dar simt că fac ceva bun”

De altfel, Secția penală a Tribunalului comunicase că în cauză nu există date că imparțialitatea judecătorilor ar putea fi afectată de dușmănii locale, de calitatea părților ori de împrejurările cauzei și nici nu s-ar fi dovedit existența vreunui grad de rudenie sau afinitate cu judecătorii sau grefierii instanței.

Aserțiunile referitoare la presiunea mediatică au fost respinse de judecători, cele câteva articole referitoare la accident neputându-i influența pe magistrați.

Continuarea, în Ziarul de Iași!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Îndemn la vot impresionant: „Un mesaj pentru nepotul meu” | VIDEO

Îndemn la vot impresionant la vot realizat de Parlamentul...

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se întoarce la DNA Oradea

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se...

Nicușor Dan îl vede ca principal contracandidat pe Piedone

Nicușor Dan îl vede ca principal contracandidat pe Piedone...