Un lider de sindicat spune că a ieșit cu 1 kg de cocaină din portul Constanța fără să fie controlat

Data:

Un lider de sindicat spune că a ieșit cu 1 kg de cocaină din portul Constanța fără să fie controlat. Este vorba de Cosmin Andreica, președintele sindicatului din Poliție Europol, Cosmin Andreica.

Liderul de sindicat afirmă că a cumpărat 1 kg de cocaină de pe o navă din portul Constanța și a ieșit cu drogul pe bordul mașinii, fără să fie controlat de nimeni.

Prin portul Constanța intră 99% din marfa provenită din Asia și America, loc păzit de o singură patrulă de poliție.

„Suntem în port, tocmai ce am coborât de pe o navă, am vorbit cu niște muncitori și am primit acest parchet, de foarte bună calitate. Ne-au asigurat că este ce trebuie… 100.000 de euro pe un kilogram de cocaină pe piața neagră. Asta înseamnă 1 gram – 100 de euro…

Și nu m-a controlat nimeni deocamdată. Vom încerca să trecem cu acest pachet pe una din porțile portului, acolo unde avem agenți de securitate, poliție militară, poliție de frontieră. Important de spus: tot acest port este lăsat în grija unei patrule de poliție”, a spus Andreica în filmare.

Inacțiunea șefului politic al Poliției Române

Cosmin Andreica mai arată că secretarul de stat Bogdan Despescu a condus în ultimii 8 ani, pe rând, IPJ Constanța, apoi a fost numit politic șef al Poliției Române, iar în momentul de față, ca urmare a informațiilor pe care le deține, este intangibil, indiferent ce ar face.

„Nu a contat că sub conducerea lui a fost pierdută lupta cu traficul de droguri (Predoiu), că suntem pe primul loc la morți din accidente rutiere în Europa (2 Mai), pe primul loc la trafic de carne vie (Caracal) și am avut parte de cea mai mare deprofesionalizare a Poliției Române (Onești, Arad).

Oare cine avea interesul să lase la liber evaziunea fiscală în Portul Constanța? Oare cine a închis ochii la traficul de droguri din ultimi ani, din portul Constanța? Oare ce sume se tranzacționează pentru “libertatea de mișcare” din Portul Constanța? Ce credeți, Despescu știe?”, se întreabă într-o altă postare sindicatul Europol.

Citește și: Poliția Română ironizează dezvăluirea Europol despre droguri. Reacția FSANP: Copiii mor și ei se țin de glume pe tema stupefiantelor

Andreica mai arată că portul Constanța, care este cel mai vânat obiectiv al politicienilor, este păzit de o singură patrulă de poliție care acoperă 5 hectare de port, să monitorizeze 13 porți de acces în port, să monitorizeze un flux de intrări în port de aproximativ 10 mii de persoane și auto în 24 de ore, să instrumenteze sute de dosare de furt, tâlhărie, loviri și alte violențe, furt de identitate, migrație ilegală, infracțiuni economice, rutiere. 

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.
1 COMENTARIU
  1. Un om normal, cetățean de rând ca și mine, vede o singura soluție în rezolvarea acestor probleme FOARTE GRAVE. Implicarea totală a Primului ministru Marcel Ciolacu. Sunt mai mult decât convins , că acest BĂRBAT așa cum îl văd mulți români, rezolva problema in scurt timp. Implicați-l direct, prin comunicare directă., că se poate in calitate de lider sindical, și, vom vedea rezultate. Mult succes!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Ce efecte negative poate avea creșterea PIB-ului. Unde este minciuna

Ce efecte negative poate avea creșterea PIB-ului. Specialiștii avertizează...

Peste 10.200 de sancțiuni aplicate de Poliția Română într-o singură zi

Peste 10.200 de sancțiuni aplicate de Poliția Română într-o...

Tone de motorină, bani și vehicule indisponibilizate în 25 de percheziții

6 tone de motorină, bani și vehicule indisponibilizate de...

Răsturnarea lui Carol I, de către liberali, s-a transformat într-o glumă | Aktual24

Răsturnarea lui Carol I este unul din momentele-cheie ale...