Poliția Română ironizează dezvăluirea Europol despre droguri. Reacția FSANP: Copiii mor și ei se țin de glume pe tema stupefiantelor

Data:

Poliția Română ironizează dezvăluirea Europol despre droguri, după ce liderul sindicatului, Cosmin Andreica, a susținut că a cumpărat 1 kg de cocaină de pe o navă din portul Constanța și a ieșit cu drogul pe bordul mașinii, fără să fie controlat de nimeni. 

„Vă prezentăm mai jos o fotografie ce ilustrează un cozonac ce ar fi putut fi făcut de liderul Sindicatului Europol, din făina pe care a plimbat-o prin Portul Constanța.

Înțelegem să avem un dialog deschis, constructiv, cu reprezentanții sindicatelor, însă ceea ce nu înțelegem este „aruncatul cu noroi” în munca miilor de polițiști din această țară, care își fac datoria, pentru siguranța comunității.

Acțiunile acestuia, inclusiv cele din cursul zilei de ieri, se încadrează în sfera „fake-news” și sunt de natură a induce în eroare opinia publică. Reiterăm faptul că informațiile vehiculate sunt vădit tendențioase, în condițiile în care Poliția Română”, este reacția postată pe Facebook, însoțită de fotografia unui cozonac.

Reacția FSANP: Copiii mor și ei se țin de glume pe tema stupefiantelor

Faptul că Poliția Română ironizează dezvăluirea Europol despre droguri a stârnit nemulțumirea colegilor acestora din urmă.

Șefii bufoni ai Poliției Române au decis, pe bani publici, să ia la mișto subiectul drogurilor pe Facebook.

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) acuză conducerea Poliției Române de incompetență și noncombat în lupta pentru eradicarea fenomenului drogurilor din România și cere ministrului de interne, Cătălin Predoiu să demită șefii Poliției Române, întrucât, prin comunicatul de presă postat pe Facebook, aceștia au întinat memoria victimelor tragediei de la 2 Mai, când un șofer drogat a omorât doi tineri nevinovați”, arată FSANP într-un comunicat de presă.

Citește și: Toate minciunile lui Ciolacu. Ce spune și ce face de fapt

Poliția Română ironizează dezvăluirea Europol despre ușurința cu care poți face trafic de droguri la Constanța

Pe 21 decembrie, Sindicatul Europol a tras un semnal de alarmă cu privire la posibilitatea introducerii drogurilor prin portul Constanța.

„Suntem în port, tocmai ce am coborât de pe o navă, am vorbit cu niște muncitori și am primit acest parchet, de foarte bună calitate. Ne-au asigurat că este ce trebuie… 100.000 de euro pe un kilogram de cocaină pe piața neagră.

Asta înseamnă 1 gram – 100 de euro… Și nu m-a controlat nimeni deocamdată. Vom încerca să trecem cu acest pachet pe una din porțile portului, acolo unde avem agenți de securitate, poliție militară, poliție de frontieră. Important de spus: tot acest port este lăsat în grija unei patrule de poliție”, a spus Cosmin Andreica într-o filmare.

Citește și: Un lider de sindicat spune că a ieșit cu 1 kg de cocaină din portul Constanța fără să fie controlat

FSANP acuză că, în loc să trateze cu determinare și seriozitate această vulnerabilitate, șefii Poliției Române au decis să răspundă instituțional, intr-o manieră ieftină, grosolană și care pune la îndoială capacitatea conducerii Poliției Române de a acționa ferm și eficient în combaterea acestui fenomen extrem de periculos al drogurilor. 

„În timp ce copiii sunt uciși de drogați sau mor din cauza drogurilor, conducerea Poliției Române alege să facă, pe bani publici, glume pe acest subiect care ar trebui să fie prioritate zero pentru siguranța românilor.

Reacția infantilă de pe Facebook a șefilor Poliției Române îl determină pe cetățeanul român să se întrebe dacă Ministerul Afacerilor Interne (MAI) și Poliția Română se mai pot bucura de prestanță și încredere, în condițiile în care șefii acestor instituții de forță se pretează la caterincă bulevardieră pe un subiect atât de important: eradicarea fenomenului drogurilor”, a declarat Cosmin Dorobanțu, președintele FSANP.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță este redactor-șef al PRESShub (presshub.ro), din ianuarie 2022. Anterior, a fost redactor-șef al revistei Newsweek România, din 2018 până în 2021, și cotidianului România liberă, între 2015 și 2017. Este absolvent de Jurnalism, în cadrul Universității „Al.I.Cuza” din Iași, și a urmat un master în Managementul instituțiilor mass-media (fără disertație) la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Și-a început cariera la Opinia studențească, cunoscuta școală de presă din Iași. A lucrat în presa locală, apoi a devenit corespondent pentru Iași al cotidianului Evenimentul Zilei. Din 2004, a coordonat pentru șase luni secția de corespondenți a Evenimentului Zilei. A mai lucrat la săptămânalul Prezent și a colaborat cu revistele Dilema Veche și Suplimentul de Cultură. Este co-autor în volumele „Mass-media și democrația în România post-comunistă” (ed. a II-a), Ed. Institutul European, Iași, 2013, și „COVID - 19. Dimensiuni ale gestionarii pandemiei”, Editura Junimea, Iași, 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Mesajul lui Florin Piersic: „Sunt viu” și asta datoria minunaților doctori care mă îngrijesc

Mesajul lui Florin Piersic, din spital, după o perioadă...

10.500 de fapte contravenționale, constatate în doar 24 de ore

10.500 de fapte contravenționale, constatate în doar 24 de...

Efectele țigărilor electronice asupra sănătății | Ziarul de Iași

Efectele țigărilor electronice asupra sănătății. Conform Institutului Național de...