Un nou contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai din București

Data:

Un nou contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai din București a fost semnat de Primăria Generală a Capitalei. Tronsonul care urmează să fie modernizat are aproape 7 km și este vorba de liniile 24 și 45.

Primarul Nicușor Dan a anunțat că a fost atribuit un contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai 24 și 45.

Citește și: O judecătoare a amânat 44 de procese într-o zi pe „marja de apreciere recunoscută statelor”. Anchetată de Inspecția Judiciară

Un prim pas dintr-un amplu proiect

„Am atribuit încă un contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai din Capitală.

Este vorba despre un tronson cu o lungime de 6,7 km cale dublă pe care circulă tramvaiele liniilor 24 și 45, pe arterele str. Sfântul Constantin, str. Ionel Perlea, str. Grigore Cobălcescu și traseul de pe Bd. Ion Mihalache, Calea Griviței, Bd. Bucureștii Noi, Bd. Gloriei, terminal str. Piatra Morii”, a scris edilul pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Hărțuirea jurnaliștilor români, criticată de Departamentul de Stat al SUA. Cazul Boroș-PRESShub

Primarul Bucureștiului a mai spus că aceste modernizări sunt o parte a unui proiect mult mai mare prin care administrația țintește reabilitarea a 50 de km de infrastructură doar pentru tramvaie.

„Acesta face parte din proiectul amplu de reabilitare a aproximativ 50 km de infrastructură de tramvai din București, din care 4,25 km aferenţi liniei 5 sunt deja în lucru”.

În acest moment, faza de proiectare este aproape de final, iar în prima parte de implementare sunt vizați peste 17 km.

Un nou contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai. Ce valoare are contractul

„Din acest proiect, ne apropiem de final cu proiectarea şi urmează să demarăm execuţia lucrărilor pentru 17,3 km, iar pentru restul vom atribui contractele de execuţie în cel mai scurt timp”, arată Nicușor Dan.

Oferta câștigătoare a venit din partea firmei Asocierea TANCRAD (Lider) – CONSTRUCTII ERBASU (asociat), iar valoarea contractului este de 292.831.934,98 lei (fără TVA).

Durata totală de execuție a proiectului, odată emis Ordinul Administrativ de Începere, este de 18 luni, din care aproximativ 6 sunt pentru proiectare, iar restul pentru execuție și asistență tehnică.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Bianca Iosef
Bianca Iosef
Bianca Iosef a terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București în anul 2022. A început să lucreze ca jurnalist încă din timpul facultății și este interesată să evolueze cât mai mult în acest domeniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related