Clotilde Armand a fost trimisă în judecată. Ce i se reproșează | Revista 22

Data:

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată, joi, într-un dosar în care procurorii o acuză că s-a numit singură manager.

Dosarul a fost deschis după ce Agenția Națională de Integritate a reclamat-o că s-ar fi folosit de funcție pentru a obține venituri printr-un proiect european. Tot joi, Clotilde Armand și-a depus candidatura pentru un nou mandat.

Citește și Hărțuirea jurnaliștilor români, criticată de Departamentul de Stat al SUA. Cazul Boroș-PRESShub

A folosit funcția pentru a favoriza anumite persoane

Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 a anunțat joi că procurorii au finalizat urmărirea penală și au trimis-o în judecată pe Clotilde Armand pentru infracțiunea de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane.

Acuzațiile pe care procurorii i le aduc procurorii lui Clotilde Armand:

„În perioada mai 2022 – august 2022, în calitate de primar al Sectorului 1, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, ca urmare a emiterii Dispoziției nr. 715/18.02.2022 prin care s-a desemnat manager al proiectului

 „Îmbunătățirea capacității administrative locale privind dezvoltarea, implementarea și promovarea măsurilor anticorupție” (…) inculpata Armand Clotilde – Marie – Brigitte a emis patru dispoziții care au produs foloase materiale pentru sine, beneficiind de majorări ale indemnizațiilor lunare în sumă de totală de 18.720 lei (venituri brute).

Citește și Raportul Departamentului de Stat al SUA privind drepturile omului în România pe 2023 dezvăluie „corupția guvernamentală gravă”

Indemnizații lunare majorate

„Pe 6 mai 2022 a emis o dispoziție prin care, pentru timpul lucrat în luna aprilie 2022 în cadrul echipei de management a proiectului cod MySMIS 152134, și-a majorat indemnizaţia lunară aferentă lunii aprilie 2022 cu suma de 3.744 lei, din care a încasat suma de 2.191 lei în contul personal, diferenţa de 1.533 lei reprezentând impozite şi contribuţii, fiind reţinută şi transferată de angajator la bugetul de stat”, potrivit procurorilor.

Anchetatorii susțin că în 2022 a emis o decizie prin care, pentru timpul lucrat în mai 2022 în cadrul echipei de management a proiectului, şi-a majorat indemnizaţia lunară aferentă lunii mai 2022 cu suma de 5.616 lei.

Din această sumă a încasat suma de 3.285 lei în contul personal, diferenţa de 2.331 de lei reprezentând impozite şi contribuţii, fiind reţinută şi transferată de angajator la bugetul de stat.

Pe 5 iulie 2022 a emis dispoziția prin care, pentru timpul lucrat în luna iunie 2022 în cadrul echipei de management a proiectului, şi-a majorat indemnizaţia lunară aferentă lunii iunie 2022 cu suma de 3.744 lei.

„Sumă din care a încasat suma de 2.191 lei în contul personal, diferenţa de 1.533 lei reprezentând impozite şi contribuţii, fiind reţinută şi transferată de angajator la bugetul de stat.

În data de 01.08.2022 a emis Dispoziția nr. 2853/01.08.2022 prin care, pentru timpul lucrat în luna iulie 2022 în cadrul echipei de management a proiectului cod MySMIS 152134, cod SIPOCA 1151, şi-a majorat indemnizaţia lunară aferentă lunii iulie 2022 cu suma de 5.616 lei.

Din această sumă a încasat suma de 3.285 lei în contul personal, diferenţa de 2.331 lei reprezentând impozite şi contribuţii, fiind reţinută şi transferată de angajator la bugetul de stat”, susțin procurorii.

Citește și Averea impresionantă a lui Gheorghe Piperea, avocatul trimis de AUR în Parlamentul European

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Foto: revista22.ro

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Gara de Nord are de acum un sistem digital de informare extins

Sistemul digital de informare pentru călători a fost extins...

Liderul chinez Xi Jinping a a fost primit de Emmanuel Macron la Palatul Élysée

Liderul chinez Xi Jinping a început luni o vizită...

Ce rute recomandă poliția șoferilor pentru a evita aglomerația

Poliţiştii rutieri le recomandă conducătorilor auto să ia în...