O platformă de management veterinar atrage zeci de milioane de euro

Data:

O platformă de management veterinar cu rădăcini în Iași – Digitail este pe locul întâi în topul startup-urilor pe care investitori, fonduri de investiţii şi acceleratoare de afaceri din România cred că merită să le urmărim.

Topul a fost realizat de start-up.ro, prin consultarea, pe parcursul întregului an, a mai multor jucători din ecosistemul companiilor tech.

Printre tendinţele remarcate de investitorii în startup-uri se observă o creştere a atenţiei pentru medtech, fintech, edtech şi greentech.

Digitalizarea serviciilor medicale este, în mod evident, un serviciu mult aşteptat de români.

Se întâmplă în condiţiile în care sistemul românesc de sănătate are carenţe grave la capitolul comunicare, atât în ce priveşte comunicarea personalului unităţilor spitaliceşti cu pacienţii şi aparţinătorii acestora, cât şi comunicarea internă.

Un start-up din Iaşi, Digitail, a abordat însă problema serviciilor medicale oferite animalelor şi a creat o platformă de management veterinar pentru clinici şi spitale veterinare.

Aceasta permite medicilor veterinari să îşi gestioneze pacienţii, programările, facturarea şi multe altele, toate într-un singur loc.

11 milioane de dolari pentru un o platformă de management veterinar

La începutul acestui an, Ziarul de Iaşi prezenta Digitail într-un articol în momentul în care Atomico, o companie de investiţii financiare, cu sediul în Londra, anunţa o finanţare record.

Este vorba de 11 milioane de dolari acordate pentru acest start-up din Iaşi, fondat în urmă cu cinci ani de doi tineri, Ruxandra Pui (28 ani) şi Sebastian Gabor (32 ani).

Citește și: VIDEO Primele imagini cu presupușii criminali ai lui Adrian Kreiner. Anchetatorii au un cerc de suspecți

„Am salvat un căţel, de care m-am ataşat şi am avut grijă şi, cu ocazia asta, am văzut că experienţa de a merge la un cabinet veterinar e «arhaică», deşi veterinarii sunt super pasionaţi de ceea ce fac şi vor să ajute animăluţele.

Pur şi simplu nu au nici timp, şi nici unelte, ca să ofere o altfel de experienţă”, a explicat atunci Sebastian Gabor.

Continuarea, în Ziarul de Iași


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related