Un tren de marfă a deraiat în județul Dolj. Circulaţia feroviară, închisă temporar

Data:

Un tren de marfă a deraiat în județul Dolj. Magistrala feroviară 100 este închisă după ce, noaptea trecută mai multe vagoane din compunerea trenului de marfă nr.62322 ce circula pe ruta Târgu Jiu – Băneasa, au deraiat peste macaze la intrare în stația CF Leu, km feroviar 186+00, informează Reporter24.ro.

„Mecanicul de tren, un bărbat de 58 de ani, din comuna Galicea Mare, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. În cauză, se continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul”, a transmis IPJ Dolj.

Circulaţia feroviară între Craiova şi Caracal a fost închisă temporar, după ce nouă vagoane din compunerea unui tren privat de de marfă au deraiat, iar alte două s-au răsturnat, informează marţi dimineaţa CFR SA, potrivit Agerpres.

De asemenea, CFR Călători anunţă că cinci trenuri de călători au fost anulate, dar încă se lucrează la programul de circulaţie, împreună cu CFR SA.

Potrivit unui comunicat al CFR SA, traficul feroviar a fost restricţionat începând cu ora 01:30, în urma faptului că la intrarea în staţia CF Leu, peste macaze, nouă vagoane din compunerea unui tren privat de de marfă au deraiat, iar alte două s-au răsturnat. Trenul aparţine operatorului privat de marfă Global Rail Solutions, care avea în compunere 35 de vagoane încărcate cu cereale şi circula în relaţia Salonta – Roşiori Nord.

„Personalul feroviar al SRCF Craiova va acorda sprijin tehnic operatorului privat de marfă în procesul de repunere pe şină a vagoanelor deraiate şi răsturnate, astfel încât zona Craiova – Caracal să fie redeschisă în condiţii de siguranţă”, precizează CFR SA.

În prezent, circulaţia trenurilor se realizează cu tracţiune Diesel, pe rute alternative Craiova – Piatra Olt – Caracal (linie simplă neelectrificată).

Citește și: Românii care luptă în Ucraina: Există lucruri mult mai dureroase decât moartea

„Evenimentul va fi anchetat de o comisie de specialitate, care va stabili cauzele deraierii”, a adăugat administratorul de infrastructură feroviară.

La rândul său, transportatorul naţional feroviar de pasageri anunţă că o parte din trenurile cu tranzit pe ruta Caracal – Craiova (precum trenurile internaţionale, cele care au în compunere vagoane de dormit şi cuşetă) sunt direcţionate pe ruta ocolitoare Caracal – Piatra Olt – Craiova. Pentru celelalte trenuri, fie este asigurată transbordarea pasagerilor cu mijloace auto între staţiile Craiova şi Caracal şi retur de către CFR SA, fie au suprimat temporar circulaţia, călătorii fiind preluaţi de trenurile aflate în circulaţie.

Conform CFR Călători, până la această oră sunt anulate trenurile IR 1691, IR 1591, IR 1594, R 9012, R 9014.

„În continuare se lucrează la programul de circulaţie împreună cu CFR SA pentru stabilirea modului de circulaţie cu asigurarea transbordării pasagerilor, circulaţie pe rută ocolitoare în limita reţelei feroviare şi eventuale suprimări”, spun reprezentanţii CFR Călători.

Pasagerii care au bilete la aceste trenuri şi doresc să renunţe la călătorie pot primi, la cerere, contravaloarea biletelor achiziţionate şi neutilizate (fie pentru întreaga rută, fie pentru distanţa neefectuată din ruta respectivă), conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare.

Citește și: Și medicii de familie protestează. Unele servicii nu vor mai fi decontate

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Clubferoviar.ro)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Tehnologie revoluționară testată de NASA, un motor cu reacție de numai 1,3 metri | Aktual24

Tehnologie revoluționară testată de NASA. Agenția spațială americană a...

Românii și micii 1 Mai: de 7 ori mai multe comenzi față de o zi obișnuită

Românii și micii 1 Mai. Această zi deține recordul...

Al doilea suspect în cazul uciderii omului de afaceri Adrian Kreiner a fost adus în ţară

Marian Cristian Minae, al doilea suspect în cazul uciderii...

Preotul Mega i-a dus cadou lui Putin un ceas stricat | Aktual24

Preotul Mega i-a dus cadou lui Putin un ceas...