Următoarea generație Mercedes EQC a fost surprinsă în teste alături de noul GLC

Data:

Următoarea generație Mercedes EQC: un prototip inedit de crossover electric Mercedes a fost surprins, în timp ce era testat de o cameră de luat vederi.

Cu toate acestea, spionii noștri au aflat din surse sigure că era vorba, de fapt, de noul EQC, pe care l-au surprins acum, de asemenea, în curs de testare. Acesta are o plăcuță de înmatriculare diferită, dar arată aproape la fel, și a fost văzut în centrul orașului Stuttgart împreună cu actualul GLC.

Pentru următorul EQC sunt planificate schimbări masive, deoarece va trece la o platformă diferită. În loc să continue să adapteze arhitectura care stă la baza GLC-ului cu propulsie convențională, Mercedes va face trecerea crossover-ului electric la hardware-ul MB.EA, dedicat vehiculelor electrice de dimensiuni medii și mai mari. Un EQC Sedan echivalent este, de asemenea, planificat pentru a rivaliza cu un viitor BMW i3 Sedan bazat pe Neue Klasse.

Citește și: 10 lucruri pe care majoritatea oamenilor nu le știu despre mașinile mild-hybrid

Crossoverul Mercedes reperat pe străzile din Germania pare să aibă o caroserie nouă, cu mânere ale ușilor cu acționare electrică, care se deschid brusc.

Cu toate acestea, îi lipseau farurile și stopurile finale, deoarece acestea sunt cu siguranță niște rezerve. În comparație cu EQC-ul aflat la vânzare în prezent, succesorul său va avea oglinzile laterale montate mai jos pe uși, alături de o capotă mai îngustă și un hayon mai înalt.

Deși se deplasează pe o platformă dedicată EV, consolele nu par neapărat mai scurte în comparație cu modelul actual. Cu toate acestea, ne așteptăm totuși să vedem un ampatament mai lung pentru un spațiu îmbunătățit în habitaclu.

Plăcuța de înmatriculare din spate este așezată considerabil mai sus pe noul model și există fie o buză subtilă de spoiler, fie o bară luminoasă pe hayon, deoarece observăm o proeminență largă.

Mercedes a anunțat deja că va asambla vehiculele electrice bazate pe MB.EA la fabricile sale din Bremen, Germania și Kecskemét, Ungaria. Se zvonește că steaua cu trei colțuri a decis să înceapă o întrerupere treptată a mărcii „EQ” încă din 2024.

Citește și: Dacia vrea să devină un rival accesibil pentru Jeep începând cu Duster 2024

Nu este clar cum va fi denumit acest nou val de modele cu emisii zero, dar cu siguranță va exista un element de diferențiere clar între GLC hibrid pe benzină/diesel/plug-in și modelul pur electric.

Primul model din familia de vehicule electrice de generație viitoare nu va fi SUV-ul EQC sau fratele său sedan, ci mai degrabă CLA/EQA pe arhitectura MMA pentru mașini compacte.

Această platformă diferită nu va fi exclusiv electrică, deoarece va găzdui în continuare motoare cu combustie, urmând să fie făcute compromisuri pe partea de ICE.

Toate mașinile noi și second hand. O singură căutare.

Urmăriți PressHUB și pe Google News

spot_imgspot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Ministrul rus de Externe: „Regimul de la Chișinău vrea să anexeze Moldova la România”

Ministrul rus de Externe: „Regimul de la Chișinău vrea...

Cum va “lovi” inteligenţa artificială în angajaţii din Educaţie, Administraţie, Agricultură

Cum va “lovi” inteligenţa artificială în angajaţii din Educaţie,...

Doi focșăneni au descoperit o adevărată comoară cu detectorul de metale – 150 de monede vechi

Doi focșăneni au descoperit o adevărată comoară cu detectorul...