USR își alege următorul președinte. 4 candidaţi au rămas în cursă

Data:

USR își alege următorul președinte. UPDATE: Înainte de începerea votului intern pentru alegerea noului preşedinte al USR, doi dintre candidaţi au anunţat că îşi retrag candidaturile.

Este vorba despre Vasile Dincă și Luiza Oancea.

Lista finală a candidaților pentru funcția de președinte al USR este (în ordinea în care apar pe buletinul de vot):

1. Vasile-Gabriel Filip

2. Radu Hossu

3. Elena Lasconi

4. Cristian Seidler

În primele două ore de vot, adică până la ora 10,00, 2.000 de membri şi-au exprimat opţiunea pentru un candidat.

––––––-

USR își alege următorul președinte.

Primul tur al alegerilor pentru președinția USR a început luni și se încheie marți, la finalul zilei. Dacă este cazul, va avea loc un tur II, pe 27-28 iunie.

Candidatura a șase membri USR a fost validată în cursa pentru președinția USR. Președintele USR va fi ales de fiecare membru al partidului, prin vot direct, pe o platformă online, așa cum prevede statutul.

Pe 24-25 iunie va avea loc turul 1 al alegerilor, cu posibilitatea unui tur 2 pe 27-28 iunie.

După alegerea președintelui USR, va fi stabilit noul Birou Național al USR, prin vot al delegaților la Congres.

Cei 24 de noi membri ai noului Birou Național vor fi aleși în Congresul partidului, convocat de președintele Cătălin Drulă pentru 29 iunie.

Citește și: De ce nu ne vaccinăm. „Când cineva te minte repetat, îl mai crezi, dacă îți spune o dată adevărul?”

USR își alege următorul președinte. Lista candidaților validați

Elena Lasconi – 52 ani, Câmpulung, Argeş.

Elena Lasconi este de profesie economist cu o carieră de 25 de ani în televiziune. Din 2020, este primarul USR al municipiului Câmpulung Muscel, funcție în care a fost realeasă în 2024.

În primul său mandat a început proiecte de peste 400 de milioane de lei – bugetul orașului pe 40 de ani. A obținut peste 100 de milioane de lei din PNRR pentru proiecte de dezvoltare în Câmpulung.

A finalizat construirea unei secții noi de oncologie a Spitalului Municipal și a depus un proiect major de infrastructură pentru a obține fonduri europene pentru extinderea cu 40 km a rețelei de apă și canalizare, aproape jumătate din cât s-a făcut în 70 de ani.

Elena Lasconi activează în filiala USR Câmpulung, fiind membră din 2019.

Cristian Seidler – 43 ani, Sector 5, Bucureşti.

Cristian Seidler este deputat de București și vicepreședinte al Comisiei pentru muncă și protecție socială din Camera Deputaților.

În primul său mandat de deputat, a inițiat legea de abrogare a pensiilor speciale ale parlamentarilor și a obținut, prin lege, publicarea de două ori pe an a tuturor veniturilor salariale ale angajaților la stat.

Înainte de a deveni parlamentar, a urmat cursuri în domeniul resurselor umane și a avut o carieră de peste 10 ani în această branșă.

A absolvit Facultatea de Științe Juridice din Oradea (2003) și a fost liderul studenților la drept din ELSA România. Cristian Seidler activează în filiala USR Sector 5, fiind membru din 2016.

Radu Hossu – 38 ani, Brașov.

Radu Hossu are o experiență de peste 10 ani în marketing comercial și de opt ani în comunicare și consultanță politică. S-a implicat activ în sprijinirea Ucrainei încă de la începutul războiului declanșat de Rusia, prin relatări de pe front și prin ajutoare pentru civilii și militarii ucraineni.

Pentru implicarea sa, a fost decorat de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, și de Armata Ucraineană.

A fost președintele Asociației Pro Democrația Brașov și a fost implicat, de asemenea, în organizarea la Brașov a protestelor în cazurile tragediei de la Colectiv și a OUG 13. Radu Hossu activează în filiala USR Brașov, fiind membru din 2020.

Citește și: Tragedie la o fabrică de lactate din Botoșani. 4 persoane au intrat într-un bazin de decantare și nu au mai ieșit

Vasile Dincă – 51 ani, Florești, Cluj.

Vasile Dincă are mai mulți ani de experiență în consultanță politică și a contribuit la dezvoltarea unor baze de date esențiale pentru campanii electorale și a unui call center.

Implicarea sa politică a fost marcată de un angajament constant față de integritate, de onestitate și de o susținere permanentă pentru promovarea transparenței, a corectitudinii și a binelui comun.

Vasile Dincă activează în filiala USR din comuna Florești, județul Cluj, fiind membru din 2019.

Luiza Oancea – 33 ani, Marea Britanie, Diaspora.

Luiza Oancea este licențiată în managementul afacerilor. După încheierea studiilor, a lucrat în domeniul marketingului și are mai mulți ani de experiență în resurse umane.

În prezent lucrează ca responsabil social media și marketing la Atlantic London, o companie care oferă servicii de consultanță celor care vor să studieze în Marea Britanie.

Luiza Oancea activează în filiala USR Diaspora, fiind membră din 2024.

Citește și: A fost găsit trupul tânărului român dispărut în apele râului Natisone din Italia

Vasile Gabriel Filip – 46 ani, Constanța.

Vasile Gabriel Filip este expert IT certificat. A avut mai multe funcții în acest domeniu, de la poziții de execuție la funcția de director, și a activat, de asemenea, ca antreprenor.

A avut proiecte în mai multe județe din țară, dar și în Republica Moldova și în străinătate.

Este absolvent al Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” din Constanța, fiind inginer în Electromecanică Navală. Vasile Gabriel Filip activează în filiala USR Constanța, fiind membru din 2019.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa imagine: USR)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related