USR: Reţelele infracţionale din spitale nu pot fi destructurate fără o lege a avertizorului de integritate funcţională

Data:

USR susţine că „reţelele infracţionale din spitale”, precum cea a medicilor care luau dispozitive cardiace de la persoane decedate şi le montau unor pacienţi, nu pot fi destructurate fără o lege „funcţională” a avertizorului de integritate.

„În cazul anchetei de la Iaşi dacă acuzaţiile sunt adevărate avem de-a face cu complicităţi grave, continue, cu nepăsarea celor din jur care au ştiut, ignorat sau chiar ajutat; vorbim despre punerea în pericol a vieţii; chiar de către cei care ar fi trebuit să o protejeze. Vorbim de abateri grave de la orice deontologie a practicii medicale. E important ca cei care văd aşa ceva să poată denunţa fără teama repercusiunilor, fără să fie persecutaţi sau să îşi piardă locul de muncă. E important să oferim protecţie celor care vor să îşi asaneze instituţia de astfel de mizerii, celor care au verticalitate şi îşi respectă menirea şi profesia. În spitale, în şcoli, în primării, sau în orice altă instituţie unde lucrurile scapă de sub control. Statul de drept are nevoie de un parteneriat onest cu cetăţeanul. Aceste focare de corupţie mizerabilă nu pot fi asanate fără o lege a avertizorului de integritate funcţională”, a declarat medicul şi deputatul USR Adrian Wiener (foto), potrivit unui comunicat de presă transmis duminică de USR..

USR a depus vineri o iniţiativă legislativă care să repare legea avertizorului de integritate şi să ofere protecţie reală persoanelor care fac denunţuri, în concordanţă cu directivele europene şi cerinţele din PNRR. De corectarea acestei legii depinde şi deblocarea cererii de plată numărul 2 din PNRR, de 2,8 miliarde de euro. USR solicită partidelor de la putere să adopte în procedură de urgenţă această iniţiativă.

Citește și: Cum au aflat procurorii că medicii folosesc pentru pacienți echipamente scoase de la cei morți

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Adrian Wiener / Facebook)

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Operațiunea Conversus: 107 arestări și 1.388 de arme confiscate VIDEO

Operațiunea Conversus: Poliția Română a condus o operațiune, la...

Cultură de canabis, descoperită de polițiști într-un apartament

La data de 28 aprilie 2024, polițiștii Brigăzii de...

Îndemn la vot impresionant: „Un mesaj pentru nepotul meu” | VIDEO

Îndemn la vot impresionant la vot realizat de Parlamentul...

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se întoarce la DNA Oradea

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se...