USR şi-a lansat oficial candidaţii la alegerile europarlamentare. Drulă: Populismul găunos poate și trebuie să fie învins

Data:

USR şi-a lansat oficial candidaţii la alegerile europarlamentare, vineri, cu ocazia Consiliului ALDE Europe, desfăşurat la Bucureşti.

Lista USR pentru alegerile europarlamentare: Elena Lasconi, Dan Barna, Vlad Voiculescu, Vlad Botoş, Cristina Prună, Radu Mihail, Corina Atanasiu, Adriana Cristian, George Gima, Teodora Stoian, Ramona Goga, Alina Gîrbea, Geta Daniela Drăghici, Alina Totti, Nicolae Mihai Şvab, Emilia Mateescu, Ion Belu, Gabriela Ferguson, Lucia Hang şi Dan Adrian Pop.

“Înainte de orice, vreau să spun un lucru clar, să se audă de la Bruxelles până la Viena: România merită să fie în Schengen. România și Bulgaria sunt pe nedrept ținute în afara Spațiului Schengen. Această nedreptate slăbește proiectul european și vă cer tuturor să o înlăturăm. Pentru România, aderarea la Uniunea Europeană a însemnat o șansă istorică la dezvoltare, prosperitate și libertate. Astăzi, vedem însă că Europa trece prin numeroase crize. A fost pandemia, au venit apoi creșterea preturilor și războiul din Ucraina. Pe acest fond de neliniște, de teamă pentru viitor, extremismul s-a răspândit pe continentul nostru. Discursul urii se aude azi prea tare în politica europeană. Dar nu trebuie să ne descurajăm. Lupta dreaptă a fost întotdeauna cea grea. Și vreau să vă spun astăzi, aici, tare și răspicat: populismul găunos, fără soluții reale, poate și trebuie să fie învins. Soluțiile reale sunt în interiorul democrațiilor liberale, indiferent ce spun tot felul de bezmetici”, a declarat președintele USR, Cătălin Drulă.

Citește și: Puterea știrilor false. Cât de repede s-a răspândit minciuna Hamas despre bombardarea spitalului din Gaza

Primarul municipiului Câmpulung, Elena Lasconi, care deschide lista USR pentru europarlamentare, a vorbit despre nevoie de schimbare în România și importanța fondurilor europene pentru dezvoltarea țării.

“Se goleşte ţara de români pentru că mulţi dintre românii deştepţi care au luat calea pribegiei s-au prins că nu mai merge cu poleiala, că poleiala acestei ţări nu e decât o păcăleală, o minciună şi am rămas puţin cei care cred în schimbare. Iar eu sunt exemplu viu că schimbarea este posibilă şi pentru că avem norocul să facem parte din Uniunea Europeană. Este esenţial să avem oameni buni acolo de unde se dă ora exactă a fondurilor europene. Nu suntem o ţară bogată, iar ţara poate fi salvată prin accesarea de fonduri europene. (…) Nu am intrat în politică ca să mă joc de a politica. Eu fac cu toată fiinţa mea ce este bine pentru ţară. În continuare, până la alegerile europarlamentare, eu îmi văd de treaba mea de primar, pentru că avem foarte multe proiecte în derulare, trebuie să implementăm foarte multe proiecte şi îmi văd cu seriozitate de treaba de primar, dar eu am spus-o şi o repet: eu vreau să fac lucruri bune pentru România, că România se poate schimba şi cu un oraş mic ca şi Câmpulung Muscel, dar vreau să fac lucruri bune pentru ţară pentru că nu ne mai permitem să pierdem românii”, a spus Elena Lasconi.

Citește și: 5.000 de lei în plus la pensie pentru un judecător care a muncit o lună în penitenciar

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: Captură video)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Campanie electorală în Mehedinți

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Primarul...

O altfel de cenzură: propaganda, partidele și presa | Deutsche Welle 

O altfel de cenzură: propaganda, partidele și presa. Credibilitatea...

Cum au pus rușii bazele Securității în România. „Gayaneh“ și Pacepa | Aktual24

Cum au pus rușii bazele Securității în România. „Gayaneh“...