USR va ataca la Curtea Constituțională măsurile fiscale. Drulă: Sperăm că se mai găsește rațiune și patriotism la CCR

Data:

USR va ataca la Curtea Constituțională măsurile fiscale. Președintele USR, Cătălin Drulă, a anunțat că USR va face toate demersurile astfel încât creșterea taxelor să nu intre în vigoare de la 1 octombrie.

Potrivit USR, atacul la Curtea Constituțională rămâne singura soluție pentru a opri legea prin care cresc taxele și impozitele, în condițiile în care PNL continuă să rămână în buzunarul lui Marcel Ciolacu și nu-și manifestă disponibilitatea de a vota o moțiune de cenzură.

„Exact pentru banii murdari, furați, din portbagajul domnului Buzatu și al altor baroni cresc ei taxele românilor. Trebuie finanțată această clientelă de partid. Dacă tot adunăm zecile de milioane de peste tot, de pe unde se drenează banul public, ies miliardele alea care-i sunt lipsă domnului Ciolacu la buget. Iar în spatele banilor furați de clientela de partid înseamnă un drum mai prost, spitale lipsă, drame reale, oameni care pleacă din țară. Domnul Ciolacu vine și ne spune acuma: «Sunt pe drojdie, trebuie să contribuiți, să-mi dați niște bani, băgați în portbagajul Guvernului»”, a declarat Cătălin Drulă.

Citește și: Premierul Ciolacu a anunțat măsurile fiscale pe care își asumă răspunderea

Liderul opoziției îl acuză pe premierul PSD că încalcă Constituția și legile pentru că emite ordonanțe de urgență cu derogări.

„Domnul Ciolacu calcă în picioare Constituția și legile țării, e la a treia ordonanță de urgență în ultima lună prin care spune că lui nu i se aplică legea. Și-a dat de două ori derogare de la Legea responsabilității fiscal-bugetare. Ce înseamnă derogare? Înseamnă «sunt șef peste țară și legea nu mi se aplică». Iar acum vine cu încă o ordonanță de urgență prin care își dă exceptare de la o prevedere cheie din Codul Fiscal. La ce mai sunt atunci bune legile? Că asta este guvernare prin decret. Sperăm că se mai găsește rațiune și patriotism la CCR pentru că avem argumente solide și vom ataca pachetul de legi ca taxele să nu se mărească de la 1 octombrie”, a spus Cătălin Drulă.

Președintele USR cere și Avocatului Poporului să nu mai închidă ochii la abuzurile PSD și PNL și să atace la CCR ordonanțele de urgență prin care Marcel Ciolacu își dă derogare de la respectarea legilor în vigoare.

Citește și: Dumitru Buzatu în ziua flagrantului: „Când vin … vin, pescuiesc 5 minute și plec!”

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(SURSA FOTO: USR)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Procurorii DNA Constanța și-au dat demisiile în bloc după ce Voineag a delegat un șef contestat

Procurorii DNA Constanța și-au dat demisiile în bloc după...

Cu gândul la Putin și Trump, Europa începe pregătirile pentru tot ce poate fi mai rău

Cu gândul la Putin și Trump. Noile amenințări rusești...

Gabriela Firea a fost votată candidatul PSD pentru Primăria Capitalei

Gabriela Firea a fost votată candidatul PSD pentru Primăria...