Val de căldură extremă în Europa, America de Nord și Asia: temperaturi record, decese și incendii

Data:

Val de căldură extremă în Europa, America de Nord și Asia. Valul, cu numele „Cleon”, a cuprins țări din sudul și vestul Europei, unde s-au înregistrat temperaturi record și au izbucnit incendii violente.

Spania a înregistrat temperaturi de până la 44 de grade Celsius, cea mai ridicată valoare din Europa în momentul actual. Temperaturi de peste 40 de grade s-au înregistrat și în Italia, Grecia sau Turcia. Țările mediteraneene sunt cel mai puternic afectate.

Județele din sudul României au intrat marți sub cod portocaliu de caniculă, cu temperaturi de până la 39 de grade, iar CFR a luat măsuri speciale pentru transportul pe calea ferată.

Citește și Consultaţiile la distanţă, introduse în pandemie, devin regulă pentru medicii de familie şi specialişti

Și în Statele Unite și Canada, canicula a provocat incendii mari, cel puțin 15 persoane fiind declarate decedate. Și în alte părți ale lumii, în Japonia, China sau Coreea de Sud, se înregistrează temperaturi ridicate, însoțite de ploi torențiale și inundații.

Val de căldură extremă în Europa, America de Nord și Asia. Organizația Meteorologică Mondială avertizează că acest val de căldură extremă este unul dintre cele mai mortale fenomene meteo, spunând că valurile de căldură vor fi din ce în ce mai frecvente și mai severe din cauza încălzirii globale.

În Grecia, valul de căldură „Cleon” a adus temperaturi de peste 40 de grade, fiind unul dintre cele mai severe fenomene din ultimii 30 de ani. Premierul grec avertizează că vor fi multe incendii de vegetație în următoarea perioadă. În Elveția, un incendiu forestier a izbucnit lângă Bitsch, iar câteva sate au fost evacuate.

Valul de caniculă se va intensifica în următoarele zile atât în Turcia cât și în Grecia, iar nopțile vor fi extrem de calde, oferind puțină ușurare. Căldura prelungită favorizează izbucnirea incendiilor și crește cererea de energie electrică. (G4 Media)

Sursa foto: Pixabay

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un europarlamentar german a fost atacat în timpul campaniei electorale. A ajuns la spital

Un europarlamentar german a fost atacat și a fost...

Super-dronele care vor ajunge în Ucraina din SUA | Aktual24

Super-dronele care vor ajunge în Ucraina din SUA sunt...

Măsură radicală: Marea Britanie deportează imigranții ilegali în Rwanda

Marea Britanie deportează imigranții, indiferent de originea aceastora, în...

Chipul unei femei de Neanderthal, reconstiuit de savanți | Aktual24

Chipul unei femei de Neanderthal, reconstituit de savanți, pe...