Valeriu Nicolae: Eliminarea Gabrielei Firea este o mișcare foarte deșteaptă a lui Ciolacu

Data:

Dacă începe Valeriu Nicolae să-ți spună despre clasa politică din România și nu ești bine familiarizat cu personajele, îți vine să te iei cu mâinile de cap. Activistul care îi urmărește, caută la CV-uri și demască de mulți ani pe impostorii de la vârf are o imagine foarte clară a caracatiței serviciilor secrete, care a încolăcit toată societatea din țara noastră.

Ciolacu ori Geoană, două personaje pe care Valeriu Nicolae le descrie ca fiind extrem de toxice, par alesele sistemului pentru poziția de președinte succesor al lui Iohannis. Totul este calculat, nimic nu poate fi lăsat la voia întâmplării pentru că interesele financiare sunt enorme, spune activistul.

Actualul premier „e o cizmă”, „un șmecheraș” care s-ar visa un fel de Viktor Orban al României, dar e incult, nu știe nicio limba străină – de fapt, un bișnițar de blugi din Buzău ajuns în vârf cu ajutorul serviciilor secrete.

Citește și: Orban și Ciolacu au făcut un balet frumos la București, dar proba sincerității va fi la Tușnad

Celalalt favorit al sistemului, Mircea Geoană, este „un mega-mitoman”, cu unicul merit de a fi fost băiatul generalului de Securitate favorit al lui Ceaușescu și care lâncezea la Monaco pe iahturi cu pușcăriașul Cristian Rizea.

Dar e dezirabil, așa cum a fost și când vechea Securitate a decis să-l trimită, la mijlocul anilor 1990, ambasador în Statele Unite.

Problema de fond este – crede Valeriu Nicolae – că avem un stat slab, cu comisii parlamentare de control al SIE și SRI foarte slabe. Până și USR și AUR și-au trimis acolo oameni foarte santajabili, deci în momentul-cheie s-a dovedit că, desi se pretind partide anti-sistem, în final cedează serviciilor secrete.

Interviul integral în Aktual24


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Acțiuni în zona aeroporturilor, pentru verificarea transportului de persoane

Direcția de Poliție Transporturi a organizat săptămâna aceasta o acţiune...

Marinar de pe nava scufundată în Marea Neagră, transportat la spital

Marinar de pe nava scufundată în Marea Neagră, lângă...

Noul terminal de pasageri al Aeroportului Oradea a fost inaugurat

Noul terminal de pasageri al Aeroportului Oradea a fost...