Via Transilvanica a împlinit 6 ani | Banatul Azi

Data:

Via Transilvanica a împlinit 6 ani. Traseul, cunoscut drept drumul care unește”, măsoară 1.400 de kilometri, cuprinzând cele mai frumoase zone ale României.

În judeţul Hunedoara, traseul are aproximativ 140 de kilometri. Proiectul de turism Via Transilvanica, promovat de organizaţia Tășuleasa Social, a împlinit șase ani, fiind lansat pe 12 iunie 2018.

Citește și: Premiile Europene pentru Patrimoniu, acordate restaurării Bisericii Evanghelice Săsești din Alma Vii și Bisericii Sfântul Mihail din Cluj-Napoca (FOTO | VIDEO)

Via Transilvanica este un traseu mai degrabă submontan, iar tronsonul care străbate județul Hunedoara poate fi parcurs la pas, în mai multe etape.

Peisaje mirifice, drumeții și bucate din gastronomia locală

Traseul este într-o stare foarte bună, iar semnele sunt vizibile. Turiștii pot campa sau se pot caza la diverse pensiuni care se găsesc pe internet sau în ghidul Via Transilvanica.

Dincolo de peisaje, drumeții pot degusta din gastronomia locală, explică șeful Serviciului Public Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.

În zona județului Hunedoara are aproximativ 140 de kilometri. Începe de la Romoșel, deci intrarea pe la de la Cugir spre județul Hunedoara din Alba, și se termină la Porțile Transilvaniei, Sarmizegetusa Ulpia Traiana, pe vechiul traseu al căii ferate cu cremalieră.

Citește și: Humanitas, Humanitas Fiction și Humanitas Junior la Bookfest. Peste 1.000 de titluri, cărți cu prețuri speciale, 39 de evenimente, lansări, sesiuni de autografe, dezbateri

Traseul din județul nostru este undeva la opt sau nouă etape de parcurs, fiecare câte 15-20 de kilometri, poate nici atât în unele porțiuni.

Este un traseu ușor și mediu, însă el poate fi parcurs și pe porțiuni mai scurte, deci trebuie să te uiți pe hartă să vezi ce porțiune îți alegi”, spune Ovidiu Bodean.

Continuarea în Banatul Azi

Citește și: Povestea profesorului de la Harvard care și-a luat casă în Transilvania: „Prin Criț, poți să vezi stadiul lumii globale”

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: banatulazi.ro)

spot_imgspot_img
Banatul Azi
Banatul Azihttps://www.banatulazi.ro/
Banatul azi este o publicație regională, cu un conținut generalist, care combină jurnalismul clasic cu editoriale, reportaje, interviuri, cu cel de tip new-media, care pune un puternic accent pe partea video.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Doi universitari timișoreni au primit distincții din partea Ambasadei Franței | Puterea a Cincea

Doi universitari timișoreni au primit distincții din partea Ambasadei...

Festivalul–Concurs „Lada cu Zestre”. Localitatea câștigătoare | Banatul Azi

Festivalul–Concurs „Lada cu Zestre”. Localitatea câștigătoare a ediței din acest...

Cursele WizzAir de la Cluj au întârzieri. Ce reclamă pasagerii | Monitorul de Cluj

Cursele WizzAir de la Cluj au întârzieri. Ce reclamă...

Cum ne protejăm de caniculă. Sfatul medicului | Gazeta de Stâlpeni

Cum ne protejăm de caniculă în aceste zile toride....