Viața după Covid: Mii de bihoreni vindecați au acum nevoie de tratamente serioase de recuperare, după ce s-au ales cu boli grave!

Data:

Cu două săptămâni în urmă, conducerea Spitalului Municipal din Oradea dădea o veste bună bolnavilor cronic, al căror acces la serviciile medicale a fost limitat în ultimele 15 luni, când unitatea a tratat exclusiv persoane infectate cu SARS-CoV-2: în jurul datei de 15 iunie, spitalul va fi redeschis, doar două secţii exterioare urmând să mai îngrijească pacienţi Covid.

Vestea e bună, însă, şi pentru bihorenii rămaşi cu sechele după infecţie: spitalul va avea o secţie nouă, de recuperare post-Covid. Specialiştii avertizează că netratarea completă a persoanelor care au avut coronavirus le poate reduce dramatic calitatea vieţii, ba unii pot să şi moară. Ca dovadă, în ultimele luni sute de oameni vindecaţi de Covid au ajuns la Urgenţe, cu boli pe care înainte nu le aveau, iar unii au şi decedat.

Recuperarea, pe Izvorului

De la începutul lunii, sute de îngrijitoare, infirmiere, asistente, electricieni, instalatori şi zugravi lucrează pentru ca principalul imobil al Spitalului Municipal, cel din cartierul Rogerius, să fie redeschis în condiţii normale: se verifică şi se repară instalaţiile sanitare şi electrice, se igienizează toate încăperile şi se decontaminează echipamentele, se refac zugrăveli, se completează stocuri de medicamente. „Deja s-au renovat secţiile de Chirurgie şi ATI de la etajul VI, acum se lucrează la secţiile de Pediatrie de la etajele VII şi VIII”, spunea miercurea trecută managerul spitalului, Laurenţiu Chiană.

Citește articolul complet în Bihoreanul

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Tudorel Toader a pierdut funcția de rector al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași

Tudorel Toader a pierdut funcția de rector al Universității...

Cine este doctorul Cîrstoiu, candidatul comun al PSD și PNL pentru Primăria Capitalei

Cine este doctorul Cîrstoiu, candidatul pe care coaliția PSD-PNL...

România a pierdut procesul pe certificatele verzi. Datorează 42 milioane de euro plus dobânzi

România a pierdut procesul pe certificatele verzi, la Tribunalul...