VIDEO Ce a făcut Academia Oamenilor de Știință cu 2 milioane de euro: „Digitizarea” unui site

Data:

Academia Oamenilor de Știință din România (AOSR), care-i are printre membri pe Ion Iliescu, Ecaterina Andronescu sau Ion Cristoiu, a avut în 2022 un buget de circa 2 milioane de euro.

Cea mai mare parte din bani au fost folosiți pentru cheltuieli administrative si de personal, în timp ce doar 10% (7,8%) sunt cheltuiți pentru activitatea de cercetare!

5,64 milioane lei, pentru indemnizațiile celor 199 de membri aflați pe statele de plată ale AOSR

Cuantumul indemnizațiilor pentru luna august 2022 este următorul, potrivit datelor comunicate de AOSR, făcute publice de către Marius Vasiliu, analist în cadrul Departamentului Politici Publice al USR:

– 1.675 lei primesc lunar cei 107 membri titulari;

– 1.173 lei primesc lunar cei 77 membri corespondenți;

– 837 lei primesc lunar cei 15 membri de onoare.

Citește și: Expert în politici europene: „Veto-ul trebuie exclus, nu mai este un instrument realist de gestiune a relaţiilor intraeuropene”

„Avem un site extrem de atractiv”

Întrebat de către senatorul USR Narcis Mirescu, la audierile din Parlament pentru stabilirea bugetului pentru anul 2023, care sunt cele mai importante realizări ale Academiei Oamenilor de Știință, președintele AOSR, univ. dr. ing Adrian Badea, a răspuns: „Un rezultat concret pentru zona cercetării, realizat… Întrebați de către membrii noștri sau de către cine?”.

La indicația senatorului USR că vrea rezultatele academiei, Adrian Badea a răspuns: „Cel mai important rezultat, cred eu, pe care ne-am concentrat în ultima perioadă a fost cel legat de… ăăă… informatizarea și digitizarea. Avem un site extrem de, zic eu, atractiv“. Având în vedere că cea mai importantă, să spunem, realizare”.

Prin urmare, USR a propus ca statul să nu mai aloce nici un ban de la buget pentru AOSR, urmând ca această instituție să se autofinanțeze.

Ion Iliescu și Ion Cristoiu, academicieni

Cei mai cunoscuți dintre membri sunt foștii parlamentari PSD Ecaterina Andronescu, Răzvan Theodorescu și Ion Solcanu, doctorul Irinel Popescu, Verginia Vedinaș, fost senator PRM, dar și ÎPS Teodosie și ÎPS Nifon, sau Constantin Bălăceanu-Stolnici, fost informator al Securității.

Citește și: Un membru CSM s-a înscris la concursul pentru instanța supremă organizat chiar de CSM

„În această galerie de figuri pestrițe ale trecutului contraversat postdecembrist remarcăm și doi infractori: Anghel Stanciu, membru titular, fost deputat PSD și PRM, condamnat definitiv la șase luni închisoare cu suspendare și Sorin Dimitriu, membru corespondent, fost ministru țărănist al privatizării, șef al Fondului Proprietății de Stat (FPS), consilier prezidențial, deputat PNȚCD, preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti, condamnat definitiv la 2 ani şi 8 luni de închisoare cu suspendare, într-un dosar legat de fraude cu fonduri europene.

Dar și Ion Iliescu, inclupat pentru crime împotriva umanității. Sau Ion Cristoiu”, a menționat Marius Vasiliu, analist în cadrul Departamentului Politici Publice al USR. (Mai multe detalii aici)

Urmăriți PressHUB și pe Google News

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Condamnarea lui Mario Iorgulescu anulată. Procesul va fi reluat, a decis un complet din care face parte Lia Savonea

Condamnarea lui Mario Iorgulescu anulată. Fiul lui Gino Iorgulescu...

UPDATE: România va dona un sistem Patriot Ucrainei

România va dona un sistem Patriot Ucrainei, a decis...

Încrederea în presă românească, cea mai scăzută din ultimii ani. Topul încrederii, surprinzător

Încrederea în presă românească este printre cele mai scăzute...