VIDEO Clujul are un nou drum „de diamant”. Cum arată Drumul Apuseni, cel mai scump realizat de CJ

Data:

Județul Cluj are o nouă bijuterie. Este vorba despre Drumul Apuseni, care leagă Clujul de județul Bihor și oferă peisaje ca în Alpi.

Nu mai puțin de un milion de euro/kilometru a costat Drumul Apuseni, în lungime de 25 de kilometri, reabilitat de Consiliul Județean Cluj cu bani din fonduri europene. Drumul traversează localitățile Poieni și Săcuieu și leagă Clujul de județul Bihor, în zona Barajului Drăgan, iar apoi, prin Bihor, se va continua până în județul Sălaj.

YouTube video

Citește și: Timișoara, inclusă pe lista din 2023 a Revistei TIME a celor mai spectaculoase 50 de locuri din lume

Miercuri, 17 mai 2023, Consiliul Județean Cluj a organizat conferința de finalizare a proiectului din fonduri europene ce a vizat modernizarea drumurilor județene DJ 764B și DJ 108K, traseu cunoscut sub numele „Drumul Apusenilor”. Evenimentul, precedat de parcurgerea întregului traseu recent modernizat, a avut loc în teren, pe drumul județean DJ 108K, la limita teritorială dintre județele Cluj și Bihor. 

YouTube video

Drumul „de diamant” al Clujului. Cel mai scump proiect al CJ Cluj, după CMID

Potrivit vicepreședintelui Consiliului Județean Cluj, Vákár István, Drumul Apuseni este cel mai scump drum realizat de administrația județeană, cu o valoare totală de 161 milioane de lei (din care 155 de milioane de lei proveniți din fonduri europene nerambursabile) și circa 1 milion de euro/ kilometru amenajat. Acesta este al doilea cel mai scump proiect realizat de Consiliul Județean Cluj, după Centrul Integrat de Management al Deșeurilor (CMID).

Continuarea, în Monitorul de Cluj!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Monitorul de Cluj
Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Țara Lăpușului și Țara Beiușului, tradiții și obiceiuri transpuse în cuvinte | Crișana

Țara Lăpușului și Țara Beiușului, tradiții și obiceiuri transpuse...