VIDEO Dîncu, ministrul Apărării, crede că Austria e în NATO. De fapt, nu a fost niciodată

Data:

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, nu știe că Austria nu este parte din NATO. Demnitarul a declarat la Digi24 că aceasta este una dintre puținele țări din organizația nord-atlantică ce mai are armată obligatorie.

În realitate, Austria a anunțat chiar în mai anul acesta că nu are de gând să adere la NATO, așa cum vor Finlanda și Suedia.

„Sigură că sunt țări, Austria, de exemplu, care este o țară modernă, face parte din NATO și are un sistem de armată obligatorie. Dar este o excepție aproape în zonele noastre. Sigur, este și o țară cu populație mică”, a afirmat Vasile Dîncu.

Video aici (de la minutul 12.30)

În realitate, Austria nu a făcut niciodată parte din NATO. Viena și-a declarat „neutralitatea perpetuă” după Al Doilea Razboi Mondial.

Chiar și în contextul războiului din Ucraina, ministrul austriac de externe Alexander Schallenberg a declarat în mai anul acesta că țara nu are nicio intenție de a adera la organizația nord-atlantică.

Citește și: Rețeaua care compromite Justiția

„Avem o situaţie geografică complet diferită. Avem şi o istorie diferită şi cred că trebuie pur şi simplu să se ţină seama de asta”, a explicat el presei cu ocazia unei reuniuni a miniştrilor de externe din Uniunea Europeană, la Bruxelles.

Schallenberg a adăugat că asta nu înseamnă că Austria este neutră politic: „Nu există neutralitate într-un război de agresiune”, a spus ministrul, referindu-se la invazia rusă în Ucraina. „Am adoptat o poziţie foarte clară, susţinem toate sancţiunile şi face tot ce putem în privinţa sprijinului”.

Întrebat dacă securitatea Austriei poate fi garantată în afara NATO, reprezentantul guvernului de la Viena a afirmat că ţara sa intenţionează să crească investiţiile în securitate, conform Agerpres.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Tot mai departe de șefia NATO. Contracandidatul lui Iohannis are și susținerea Turciei | Revista22

Tot mai departe de șefia NATO. Contracandidatul lui Iohannis...

Îndemn la vot impresionant: „Un mesaj pentru nepotul meu” | VIDEO

Îndemn la vot impresionant la vot realizat de Parlamentul...

Fostul fotbalist Cip Paraschiv a executat Poli Iași de 487.000 de euro | Reporter de Iași

Fostul fotbalist Cip Paraschiv a executat Poli Iași de...

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se întoarce la DNA Oradea

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se...