VIDEO INTERVIU | Expert în prevenirea traficului de persoane: Acte normative emise de Guvern i-au pus pe refugiaţii din Ucraina în risc foarte ridicat sau nesiguranță

Data:

Silvia Tăbuşcă, expert în prevenirea traficului de persoane, a vorbit într-un interviu acordat Reporter 24 despre cum războiul din Ucraina a dus la creşterea traficului de fiinţe umane. Ea spune că refugiaţii ucraineni au fost puşi în pericol de a fi traficaţi, chiar din cauza legilor aprobate de autorităţile române.

„Nici măcar mănăstirile nu s-au dovedit a fi locuri suficient de sigure pentru ucrainence”

Discuţia a plecat de la situația criminalității organizate în Ucraina care a fost mereu o problemă majoră. Invazia rusă din 2022 a adus schimbări chiar şi în ceea ce priveşte traficul și comerțul ilegal.

„Știm că în orice conflict, fără excepție, criminalitatea organizată în țările de frontieră a zonei de conflict explodează, traficul de persoane fiind una dintre formele de criminalitate prezentă sub toate formele de exploatare și inclusiv trafic pentru prelevarea ilegală de organe”, spune Silvia Tăbuşcă.

Astfel, conflictul armat a generat noi oportunități pentru traficanți, iar rețelele infracționale au fost implicate în migrația ilegală. Nici măcar mănăstirile nu s-au dovedit a fi locuri suficient de sigure pentru ucrainence, existând situaţii unde femeile refugiate au fost abuzate sexual.

„În România, din păcate, lucrurile nu s-au îmbunătățit prea mult în mod eficient. Am observat anumite politici publice care însă au fost elaborate doar pe hârtie și sunt declarații politice fără ca ele să aibă impact practic.

Interviul integral poate fi urmărit aici:

Continuarea, în Reporter 24!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Reporter 24
Reporter 24http://reporter24.info
Înfiinţat în 2019, prin intermediul unui proiect cu fonduri europene în valoare de peste 36.000 de euro, site-ul Reporter24.info a devenit unul dintre cele mai importante din Oltenia. Reporter 24 îşi propune să rămână o sursă de informare reală pentru regiune, cu ştiri verificate, reportaje colorate şi interviuri quality din judeţele Dolj, Olt, Gorj, Vâlcea, dar şi Mehedinţi, Teleorman şi Argeş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related