Ce instituție publică a cumpărat deja cel mai nou iPhone, la doar o săptămână de la lansare

Data:

Ce instituție publică a cumpărat deja cel mai nou iPhone, și cel mai scump, la doar o săptămână de la lansarea pe piață. 6 telefoane au fost achiziționate rapid de către Autoritatea Aeronautică Civilă Română (AACR) vineri, 22 Septembrie, potrivit paginii de Facebook „Banii noștri”.

Este vorba de 6 telefoane iPhone 15, 512 GB, 5G, Black. Cu aceeași ocazie, a mai fost achiziționat și un Samsung Galaxy S23 Ultra.  

Pentru fiecare iPhone 15, Autoritatea Aeronautică Civilă Română a plătit 5.698 de lei, iar toate cele 6 aparate au costat 34.188 de lei. Cel mai nou telefon de la Apple a fost lansat săptămâna trecută, pe 12 septembrie.

Citește și Prefectul de Vaslui va emite un ordin de suspendare a lui Dumitru Buzatu din funcţia de preşedinte CJ

Telefonul Samsung Galaxy S23 Ultra, 512 GB, 5G, Phantom Black, lansat în februarie anul acesta, a costat 4.999 lei.

Autoritatea Aeronautică Civilă Română (AACR) este o regie autonomă aflată în subordinea Ministerului Transporturilor. Pentru anul 2023, are un buget alocat prin Hotărâre de Guvern de 75,8 milioane lei, iar cheltuielile sunt de 74,2 milioane lei.

Deși se autofinanțează, din taxele operatorilor aerieni care apelează la serviziile sale, AACR are avantajului monopolului pe piață, căci îndeplinește sarcini de reglementare și supraveghere a siguranței în managementul traficului aerian.

Și Iphone 14, de peste 9.500 de lei, a fost cumpărat imediat de instituții de stat

Nici nu a apucat bine compania Apple să lanseze ultimul său Iphone, că mai multe instituții de stat au și lansat proceduri de achiziție.

Apple a lansat, în septembrie, noua sa gamă de telefoane: iPhone 14, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Max şi iPhone 14 Pro Max. Prețurile de achiziție pornesc, în România, de la 4.500 de lei, pentru modelul cel mai ieftin, și ajung la 10.000 de lei pentru varianta de top, 14 Pro Max.

Prețurile consistente pentru un telefon nu a împiedicat conducerile mai multor instituții de stat, inclusiv un spital dintr-un oraș mic, să și le dorească.

PRESShub a scris că pe 26 octombrie, Autoritatea Navală Română cumpărat două iPhone 14 Pro 5G, 128GB, Space Black, și trei iPhone 14 Pro Max 5G, 128GB, Space Black, potrivit monitorizării făcute de Banii noștri.

Costurile totale pentru această achiziție: 7.000 de euro!

Nici Serviciul de Telecomunicaţii Speciale nu a avut rețineri să cumpere un iPhone 14 Pro, 1TB, 5G, Space Black, la prețul de 9.5000 de lei.

Citește știrea completă: Șefilor de la stat le plac telefoanele scumpe. Achiziții în lanț pentru ultimul model de Iphone


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Sursa foto – Autoritatea Aeronautică Civilă

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

„România regală, un răstimp de progres”, conferință dedicată Reginei Maria a României | Bihoreanul

„România regală, un răstimp de progres", conferință dedicată Reginei...

Un crâmpei din trecut: satul și Noaptea de Înviere | Ziarul de Iași

Un crâmpei din trecut: satul și Noaptea de Înviere....

Impresionanta poveste a lui Alex Craiu: în scaun cu rotile, voluntar în Ucraina | Info sud-est

Impresionanta poveste a lui Alex Craiu: în scaun cu...