VIDEO Premierul Nicolae Ciucă: „Am hotărât să contracarăm influența Federației Ruse prin creșterea rezilienței noastre”

Data:

spot_img

Premierul Nicolae Ciucă a participat luni la reuniunea șefilor de Guvern ai statelor aliate NATO din Europa de Sud-Est, găzduită de prim-ministrul Republicii Bulgaria, Kiril Petkov, la Sofia.

„Împreună cu omologii mei din Bulgaria, Muntenegru și Macedonia de Nord am reconfirmat orientarea strategică fermă a țărilor noastre către valorile euro-atlantice.

Coordonarea în regiunea noastră este deosebit de necesară.

Am discutat cu omologii mei despre dezvoltarea cooperării ca aliați NATO pentru a întări postura de apărare și descurajare a Alianței Nord-Atlantice pe Flancul Estic și am invitat aliații să contribuie la structurile NATO de pe teritoriul nostru.

Alegerea făcută de Rusia de a declanșa războiul împotriva Ucrainei a afectat grav climatul de securitate în regiunea Mării Negre și în Sud-Estul Europei”, a spus premierul.

„Securitate cibernetică sporită”

În cadrul reuniunii s-a discutat mai ales despre consecințele invaziei Rusiei în Ucraina și asupra securității din Europa de Sud-Est.

„Am hotărât să contracarăm influența Federației Ruse prin creșterea rezilienței noastre, inclusiv prin reducerea dependenței energetice față de Rusia, combaterea narativelor false ale Rusiei, securitate cibernetică sporită și o creștere a comerțului între statele noastre.

România, Bulgaria, Muntenegru și Macedonia de Nord vor continua pe drumul unei cooperări mai puternice în această parte a Europei pentru a face față amenințărilor la adresa securității noastre comune”, a mai spus premierul.

spot_imgspot_img
Roxana Stancu
Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Comisia Europeană vede în roz statul de drept din România

Comisia Europeană (CE) a publicat raportul pe 2023 privind...