VIDEO Premierul Nicolae Ciucă: „Am hotărât să contracarăm influența Federației Ruse prin creșterea rezilienței noastre”

Data:

Premierul Nicolae Ciucă a participat luni la reuniunea șefilor de Guvern ai statelor aliate NATO din Europa de Sud-Est, găzduită de prim-ministrul Republicii Bulgaria, Kiril Petkov, la Sofia.

„Împreună cu omologii mei din Bulgaria, Muntenegru și Macedonia de Nord am reconfirmat orientarea strategică fermă a țărilor noastre către valorile euro-atlantice.

Coordonarea în regiunea noastră este deosebit de necesară.

Am discutat cu omologii mei despre dezvoltarea cooperării ca aliați NATO pentru a întări postura de apărare și descurajare a Alianței Nord-Atlantice pe Flancul Estic și am invitat aliații să contribuie la structurile NATO de pe teritoriul nostru.

Alegerea făcută de Rusia de a declanșa războiul împotriva Ucrainei a afectat grav climatul de securitate în regiunea Mării Negre și în Sud-Estul Europei”, a spus premierul.

„Securitate cibernetică sporită”

În cadrul reuniunii s-a discutat mai ales despre consecințele invaziei Rusiei în Ucraina și asupra securității din Europa de Sud-Est.

„Am hotărât să contracarăm influența Federației Ruse prin creșterea rezilienței noastre, inclusiv prin reducerea dependenței energetice față de Rusia, combaterea narativelor false ale Rusiei, securitate cibernetică sporită și o creștere a comerțului între statele noastre.

România, Bulgaria, Muntenegru și Macedonia de Nord vor continua pe drumul unei cooperări mai puternice în această parte a Europei pentru a face față amenințărilor la adresa securității noastre comune”, a mai spus premierul.

spot_imgspot_img
Roxana Stancu
Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

S-a semnat contractul pentru reabilitarea Filarmonicii Iași

S-a semnat contractul pentru reabilitarea Filarmonicii Iași. Proiectul a...

Dragoș Ciobotaru va fi președinte interimar la PNL Vrancea, Valentin Resmeriță va conduce PNL Focșani

Dragoș Ciobotaru va fi președinte interimar la PNL Vrancea....

Ceasuri care spun o poveste. Steve McQueen și Tag Heuer

Steve McQueen și Tag Heuer. Anii 1960 au fost...

Ceasuri care spun o poveste: Le Corbusier și Girarad Perregaux

Ceasuri care spun o poveste. Girard-Perregaux, una dintre mărcile...