Campion european pentru România. Face gimnastică aerobică de la 5 ani

Data:

Campion european pentru România. Echipa de gimnastică aerobică de juniori a României a obținut, sâmbătă, titlul de campioană europeană. Din lot face parte și Daniel Anton, elev la Liceul Sportiv din Deva, originar din Valea Jiului.

În aceeași echipă a mai evoluat, pentru România, și Bianca Cîmpan, colegă de clasă a lui Daniel Anton. Bianca Cîmpan a devenit, duminică, și campioană europeană la proba Aerobic Dance.

Campionatul European se desfășoară în Turcia, la Antalya, iar România participă alături de alte 20 de țări care împreună au dus în competiție 214 sportivi.

Citește și: Incredibilul drum al inimii Reginei Maria. Unde ar trebui să se afle de fapt | VIDEO

În 22 noiembrie, împlinește 16 ani. Face gimnastică aerobică de la vârsta de cinci ani. A început cu profesorul Iuliana Piscoi la Clubul Sportiv Școlar Petroșani, cea căreia, spune mama lui Daniel Anton, i se datorează rămânerea în acest sport.

Iuliana Piscoi l-a descoperit pe Daniel Anton și i-a dezvoltat gustul pentru sportul de performanță. Traseul sportivului a fost coordonat ulterior de profesorul Elena Becze, la același club din Petroșani.

„Din clasa a cincea s-a mutat la Deva la Liceul Sportiv, aici programul fiind orientat spre sport. Era prea greu altfel. După numai un an, am lăsat și noi tot baltă și ne-am mutat cu toții la Deva. Am lăsat serviciu, casă, tot, și ne-am mutat patru persoane într-o garsonieră. Noroc că soțul meu se pensionase de la mină”, a povestit, pentru Gazeta de dimineață, mama gimnastului, campion european, Monica Anton.

Citește și: Afacerea cu mame surogat racolate din România continuă, deși a devenit publică

Experiența în noul oraș, completată de perioada pandemiei, și-a pus amprenta bine de tot pe albumul familiei.

Mama sportivului s-a angajat îngrijitoare tocmai la liceul la care învață fiul ei. În perioada pandemiei, sportivul se antrena pe whatsapp, într-un spațiu de doi metri pătrați.

Continuarea în Gazeta de Dimineață


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: gddhd.ro)

spot_imgspot_img
Gazeta de Dimineață
Gazeta de Dimineațăhttp://gddhd.ro
Platforma online gddhd.ro acoperă, echilibrat, zona mass-media din județul Hunedoara. Informațiile principale sunt din județul Huendoara, dar nu sunt excluse județele Alba, Gorj, Timiș care își regasesc deseori loc pe platforma. Platforma reprezintă un vehiciul informațional pentru toți cei care vor să-și facă o idee despre potențialul acestui județ al României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

A treia cea mai mică speranţă de viaţă din UE este în România

A treia cea mai mică speranţă de viaţă din...

Tudorache „Diamante” s-a asociat cu Oday Yassin, rudă cu moștenitorul lui Omar Hayssam | Aktual24

Tudorache „Diamante” s-a asociat cu Oday Yassin. Fostul primar...

Liberalul Costel Alexe despre partenerii de alianță: Doar PSD rămâne același partid infect

Liberalul Costel Alexe despre partenerii de alianță: „Oamenii se...