Viza de flotant pentru alegeri. Investigația unui ONG din Câmpina | Oglinda de Azi

Data:

spot_img

Viza de flotant pentru alegeri. Investigația unui ONG din Câmpina scoate la lumină practici ilegale.

Asociația Câmpina Curată a organizat luni, 15 mai, o conferință de presă în cadrul căreia a transmis public noi semnale de alarmă cu privire la implicarea anumitor preoți în campania electorală a partidelor politice și mai cu seamă a unui candidat la funcția de primar a municipiului Câmpina.

Totodată, reprezentanții asociației au atras atenția și cu privire la unele date statistice ce scot în evidență migrația unui număr important de cetățeni care în ultimii patru ani „au obținut ilegal domiciliu sau viză de flotant în municipiul Câmpina”.

Citește și Curtea de Apel București a admis solicitarea IICCMER în dosarul privind victimele-copii din căminul-spital de la Siret

Au fost instruiți” cu cine să voteze

Asociația noastră a solicitat informații de la mai multe instituții, agenți economici, dar și de la alte ONG-uri, pe baza cărora a efectuat anumite investigații.

Acestea au scos la iveală faptul că în anul 2020, până la data alegerilor locale, anumiți lideri de opinie au fost stimulați financiar și au primit și alte promisiuni de natură materială, pentru a începe un program de identificare și recrutare a unor cetățeni care aveau domiciliul în comune învecinate cu municipiul Câmpina.

Aceștia au fost îndrumați să solicite acte de identitate cu domiciliul în Câmpina sau să depună cerere pentru a obține viză de flotant. Le-au fost indicate în același timp, și gazdele, preponderent comasate în anumite cartiere din Câmpina.

Toți acești cetățeni au fost instruiți temeinic să voteze la alegerile locale un anumit candidat” – transmit reprezentanții ONG-ului câmpinean, potrivit Oglinda de Azi.

Citește și Dator la Fisc cu 55 milioane de euro, primarul Negoiță a suspendat executarea silită cu ajutorul instanței

Viza de flotant pentru alegeri. 149 de persoane au reședința în același spațiu

Potrivit acestora, în decursul anilor 2021- 2024, circa 400 de persoane au solicitat și primit viză de flotant în municipiul Câmpina, „unele chiar la limita legalității”.

Potrivit informațiilor puse la dispoziția presei și a opiniei publice de Asociația Câmpina Curată, au fost identificate locuințe în care figurează că ar avea domiciliul sau reședința, în același spațiu, câte  17, 19, 31 și

chiar 149 de persoane, deși suprafața și compartimentarea respectivelor locuințe nu permit fizic găzduirea unui număr atât de mare de persoane.

Continuarea în Oglinda de Azi.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: oglindadeazi.ro)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related