Atentatul din Slovacia pune autoritățile pe gânduri | Ziarul de Iași

Data:

Atentatul din Slovacia pune autoritățile pe gânduri. Câte arme sunt la populație din categoria celor cu bile de cauciuc și gaze.

În județul Iași există în prezent la populație, înregistrate legal, nu mai puțin de 972 de arme cu bile de cauciuc și gaze. Pot acestea ucide un om? Răspunsul este „Da”.

Citește și Curtea de Apel București a admis solicitarea IICCMER în dosarul privind victimele-copii din căminul-spital de la Siret

Crește numărul armelor cu bile de cauciuc

A existat chiar în judetul Iași un caz de omor cu o armă cu bile. Numărul acestui tip de arme este în creștere în Iași.

Autoritățile din Slovacia încă cercetau ieri dacă premierul Robert Fico a fost împușcat cu gloanțe sau cu bile, ultima variantă precumpănind.

Însă starea de sănătate a premierului era destul de gravă ieri, stabilizându-se spre seară, după operație. Câte astfel de arme cu bile există însă la Iași, și ce regim au?

Inspectoratul de Poliție Județean ne-a precizat că, în prezent, în județul Iași există în total 5.023 de arme letale, adică cu glonț și cu alice, aflate la populație.

Citește și Dator la Fisc cu 55 milioane de euro, primarul Negoiță a suspendat executarea silită cu ajutorul instanței

Atentatul din Slovacia. Armele cu bile și gaze rănesc în funcție de distanță

Din acest total aflat în evidența polițiștilor ieșeni, 3.162 sunt cu destinația de vânătoare, iar 972 sunt pentru autoapărare: cu bile din cauciuc și cu gaze.

Aceste 972 de arme nu sunt considerate letale de către legislația românească, însă trebuie să ai permis de port armă pentru ele.

Un armurier din Iași a spus jurnaliștilor Zarul de Iași că armele cu bile și gaze rănesc în funcție de distanță.

„Dacă ești foarte aproape de un pistol cu bile din cauciuc și trăgătorul țintește în cap, sunt șanse să îți pierzi viața”, ne-a spus acesta.

La fel este și cu pistolul cu gaze: jetul de gaz comprimat care iese cu putere din armă poate culca la pământ un om.

Continuarea în Ziarul de Iași


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: pixabay.com /  gmsjs90)

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related