Zboruri anulate din cauza grevei generale din Belgia. Atenționare de călătorie pentru români

Data:

Greva generală din Belgia a dus la anularea zborurilor de pe mai multe aeroporturi din Europa, inclusiv de pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu”. Serviciile publice din Bruxelles şi în restul Belgiei au fost perturbate miercuri dimineaţă de greva la nivel naţional declanşată de sindicate pe fondul creşterii facturilor la energie.

Mai multe zboruri au fost anulate din cauza grevei generale. Inclusiv un zbor de pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca a fost anulat. Zborul operat de Wizz Air care trebuia să decoleze la ora 18:00 spre Charleroi a fost anulat. „Avem un singur zbor spre Charleroi anulat. Nu avem alte zboruri anulate”, a declarat pentru monitorulcj.ro David Ciceo, Director General al Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj.

Sindicaliștii cer salarii mai mari 

Iniţiată de cea mai mare confederaţie sindicală din Belgia, FGTB (socialistă), greva este sprijinită de sindicatul CSC (creştin). Aceste două sindicate consideră această grevă un mijloc de presiune pentru a obţine creşteri salariale în anumite sectoare. FGTB a cerut „modificarea legii privind norma salarială” care fixează un cadru considerat prea constrângător în negocierile naţionale cu patronatul.

În schimb, sindicatul CGSLB (liberal) preferă să vorbească despre „o zi de acţiune” mai degrabă decât de grevă generală şi afirmă că „susţine protestul social amplu contra crizei puterii de cumpărare”. Potrivit mai multor reprezentanţi ai sindicatelor, vor exista „sute de pichete de grevă” în faţa anumitor administraţii şi a întreprinderilor, titrează Monitorul de Cluj.

spot_imgspot_img
Monitorul de Cluj
Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Miros pestilențial care a pus stăpânire pe Iași | Ziarul de Iași

Miros pestilențial care a pus stăpânire pe Iași. În...

De ce s-a schimbat gustul roșiilor

De ce s-a schimbat gustul roșiilor În căutarea aromelor...