Zelenski, la summitul CPE din Republica Moldova: „Suntem bucuroși să evoluăm istoric împreună, umăr lângă umăr”

Data:

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat joi, în Republica Moldova, unde participă la summitul Comunităţii Politice Europene, că Ucraina susține Republica Moldova și a mulțumit pentru sprijinul oferit de țara vecină refugiaților, informează Ziarul de Gardă.

“Suntem bucuroși să evoluăm istoric împreună, umăr lângă umăr. Mulțumesc moldovenilor pentru că au primit cetățenii noștri, toți refugiații din primele zile ale războiului. Nu vom uita niciodată ajutorul oferit. Am vorbit despre relațiile noastre bilaterale, despre proiectele de infrastructură, acorduri pe care le vom agrea în cel mai scurt timp. Am vorbit despre viitorul nostru în UE, iar Ucraina este pregătită să fie stat membru NATO. Așteptăm ca NATO să fie pregătit să primească Ucraina. Cred că garanțiile de securitate sunt importante nu doar pentru Ucraina, dar și pentru vecinii noștri – R. Moldova, din cauza agresiunii rusești din Ucraina, dar și a potențialelor agresiuni în alte părți ale Europei. Voi discuta cu partenerii despre o potențială coaliție pentru energie și pentru Patriot (…)”, a declarat președintele ucrainean.

Potrivit sursei citate, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a reiterat faptul că țara sa susține planul de pace propus de Ucraina și „crearea unui tribunal internațional pentru a fi judecați cei care comit crime de agresiune în Ucraina”.

50 de șefi de state și de guverne participă la summitul Comunităţii Politice Europene, găzduit de Republica Moldova. Discuțiile se vor axa pe stabilitatea și reziliența energetică, sustenabilitatea statelor europene și eforturile comune pentru pace.

Citește mai multe în Ziarul de Gardă.

Citește și: Încercare de dezbinare a cadrelor didactice. Profesorii, hotărâți să nu cedeze. Greva continuă

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Riscul unui nou război. Avertismentul președintelui Azerbaidjanului| Aktual24

Riscul unui nou război. Președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev a...

Majoritatea europenilor au o părere negativă despre Viktor Orbán | SONDAJ

Majoritatea europenilor au o părere negativă despre Viktor Orbán,...