Ziua 201 a invaziei: Rusia scoate din funcțiune infrastructuri critice ale Ucrainei, ca „răzbunare”

Data:

Două regiuni din Ucraina, Harkov și Donețk, au rămas fără energie electrică, în urma bombardamentelor rusești, iar în alte trei pana de curent este una parțială, potrivit președintelui ucrainean.

Ucraina a acuzat armata rusă că a atacat infrastructura civilă ca răspuns la ofensiva rapidă din weekend a trupelor ucrainene, care a forțat Rusia să abandoneze principalul său bastion din regiunea Harkov.

Ucraina a anunţat, duminică, că forțele sale au recucerit în septembrie peste 3.000 de kilometri pătraţi de teritoriu de la trupele ruse în timpul unei contraofensive în nord-estul ţării.

Continuarea, în Europa Liberă!

Citeste și Ce pagube ar aduce omenirii o zi fără internet – PressHUB!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
1 COMENTARIU
  1. De buna seama nu stim cu exactitate tot ceea ce se intimpla in acest razboi . Ceea ce stim insa cu exactitate este drumul parcurs de armata Rusiei inca de la inceputuri si pierderile masive de armament . Stim cum cel putin 10 generali de top au fost ucisi cum dealtfel au fost ucisi si unii dintre soldatii de elita ai Rusiei. Stim cum un numar mare de persoane ,asociate cu conducerile entitatilor din energie, au murit si ele in conditii usor ciudate .Stim cum crucisatorul Moscva a fost scufundat , Stim cum podurile de pontoane sunt distruse pe masura ce capata forma finala . Stim cum anumite depozite de munitie au fost distruse de o parte si de cealalta .Stim cum un aeroport si citeva zeci de avioane au fost avariate . Vedem cum tancurile sunt parasite la fel ca si munitia in teatrele de lupta, in zilele din urma .Ce putem banui ? Putem banui cum mai toate capacitatile militare ce au fost raportate ca existente nu existau ,faptic, decit, partial ,pe teren . Putem banui existenta unor intelegeri intre generalii rusi si ucrainieni atunci cind bombardamentele au vizat si locurile de depozitare a acestor false capacitati existente ce nu contineau capacitatile tehnologice avute in contabilitate .Putem aprecia , urmare a mortilor suspecte , cum intreg lantul economic ce asigura energie (gaze si petrol ) Europei a fost masluit si cifrele raportate erau false .Pierderile uriase ce erau raportate la Moscova (evident inexistente la valoarea raportata ) au dus la dorinta de razbunare fata de Ucraina acolo unde tintele civile bombardate nu reprezinta decit aceasta dorinta .Putem fi astfel motivati sa credem cum coruptia din intrega societate ruseasca a fost totala chiar daca acum preturile se vor aseza la adevarata lor valoare .La nivel energetic totul era risipăit si totul era extrem de ieftin .Un litru de benzina sau un pui erau , ca si valoare ,la pretul a trei sau patru tigari .Acum miza a crescut si pe masura ce Rusia pare a pierde confruntarea Occidentul vrea mai mult .Tot ceea ce pot face rusii si ce deja au inceput sa faca este sa transforme in ruina o bucata de pamint ucrainean ce are in viitor rolul de a separa NATO de Rusia . Un „no mans land” in care nimeni nu mai poate locui fie chiar si daca o bomba nucleara tactica va fi detonata pe masura ce locul devine pustiu .Oricum ar fi cele doua natiuni nu mai pot locui „usa in usa” multa vreme de acum inainte .Problema rusilor devine insa , pe masura ce ucrainienii rezista , impactul pe care il are, in zona ,neputiinta rusilor de a cistiga . Dorinta de libertate va fi si pentru altii un exemplu .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un europarlamentar german a fost atacat în timpul campaniei electorale. A ajuns la spital

Un europarlamentar german a fost atacat și a fost...

Super-dronele care vor ajunge în Ucraina din SUA | Aktual24

Super-dronele care vor ajunge în Ucraina din SUA sunt...

Măsură radicală: Marea Britanie deportează imigranții ilegali în Rwanda

Marea Britanie deportează imigranții, indiferent de originea aceastora, în...

Chipul unei femei de Neanderthal, reconstiuit de savanți | Aktual24

Chipul unei femei de Neanderthal, reconstituit de savanți, pe...