Puși să muncească în folosul comunității: medici, profesori, judecători și foști primari | Ziarul de Iași

Data:

Puși să muncească în folosul comunității. Numărul persoanelor care trebuie să-și ispășească astfel pedeapsa este în creștere, ajungând numai la Iași la 1.800 de persoane.

În aceste condiții, spun angajații din serviciul de probațiune, apar perioade în care din cauza supra-aglomerării, nu mai au instituții disponibile în care să trimită condamnații să își execute munca în folosul comunității.

În acest moment, susține Mirela Vlad, șefa Serviciului de Probațiune Iași, situaţia s-a mai detensionat puțin, după ce pe lista instituțiilor publice care pot beneficia de munca celor condamnați au mai intrat câteva, între care și Casa de Cultură a Studenților.

„Avem mai multe instituții publice unde ei pot presta munca. Au fost probleme de supraaglomerare, de supraîncărcare, dar care s-au mai ameliorat, pentru că am mai reușit să cooptăm câteva instituții. Una dintre cele cu care colaborăm foarte bine este Casa de Cultură a Studenților, unde ei aveau mare nevoie de personal care să asigure curățenia după evenimente.

Și pentru persoanele aflate în supravegherea Serviciului de Probațiune este un beneficiu pentru că acolo, fiind în mediu închis, nici nu se supun sentimentului de jenă socială și nici nu sunt afectați de condiții meteo”.

Citește și: Condițiile Rusiei pentru încetarea războiului din Ucraina

Puși să muncească în folosul comunității. Numărul de zile poate să fie între 30 și 120 de zile

La Primăria Iași au fost în același timp și câte 200 de persoane condamnate care își executau munca în folosul comunității dar, spun reprezentanții din Serviciul de Probațiune, „lucrurile s-au reglat cumva în momentul în care noi am discutat și cu judecătorii să nu mai individualizeze instanța instituția subordonată, ci Biroul de Monitorizare a Aplicării Hotărârilor Judecătorești.

Și este mult mai ușor de gestionat în felul acesta”.

În prezent, consilierii de probațiune din Iași au în evidențele lor 2.300 de persoane, din care 1.834 sunt cu vârsta de peste 18 ani și au obligația de a efectua muncă în folosul comunității.

Articolul integral, în Ziarul de Iași!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Sursă foto: ziaruldeiasi.ro

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Lider PSD din Iași, proprietarul a patru apartamente în Dubai | ReporterIS

Florin Boca, vicepreședintele PSD Iași, deține patru apartamente în...

Șeful DNA Oradea va fi magistrat de legătură în Italia | Bihoreanul

Șeful DNA Oradea, procurorul Bogdan Chiş, magistratul care a...