Un bărbat a mințit la 112 că i-a dispărut nepoata. Autoritățile s-au mobilizat

Data:

Un bărbat a mințit la 112 că i-a dispărut nepoata. Poliția a intrat în alertă maximă, marți seara, la Craiova.

Bărbatul de 30 de ani a apelat Serviciul Unic de Urgență 112 și a cerut ajutor ca să-și găsească nepoata, pe care a declarat că ar fi pierdut-o în zona unui magazin din centrul orașului. Oamenii legii au reacționat imediat, fiind chemați inclusiv lucrători din timpul liber.

Apelul a avut loc pe 17 octombrie, în jurul orei 18:00.

Bărbatul i-a spus operatorului și polițiștilor Secției 1 că, în timp ce se afla în zona unui complex comercial de pe Strada Unirii, ar fi pierdut-o pe nepoata sa în vârstă de 8 ani.

Nicio pistă în găsirea fetei

Toate patrulele aflate în serviciu au fost redirecționate în zona respectivă, inclusiv poliţişti de investigaţii criminale, care au căutat copila mai bine de o oră.

S-au vizionat toate înregistrările de pe camerele de luat vederi din zonă și din magazinul Mercur, fără a obține nicio pistă în găsirea fetei.

Născocise întreaga poveste

Între timp, oamenii legii l-au identificat și pe bărbatul care le ceruse sprijinul, un craiovean de 30 de ani. După ce au stat de vorbă cu el, au constatat că născocise întreaga poveste, fiindcă voia să-și vadă, de fapt, fiica.

În realitatea, nu exista niciun copil pierdut, fetița sa fiind în grija mamei.

Citește și: Președinta PE, Roberta Metsola, explică poziția Parlamentului European privind bugetul UE pentru 2024

„Cu ocazia audierii, acesta a recunoscut faptul că a apelat în mod nejustificat S.N.U.A.U 112, motivându-şi gestul prin faptul că nu și-a văzut fetița de foarte mult timp, considerând că prin sesizarea poliţiei îi va fi adusă fetiţa”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Cosmin Grădinaru.

Amendat cu 4.000 lei

Potrivit acestuia, craioveanul a fost amendat, conform prevederilor O.U.G. nr. 34/2008 privind organizarea și funcționarea Sistemului național unic pentru apeluri de urgență, cu amendă în valoare totală de 4.000 lei.

Reprezentanții IPJ Dolj atrag atenția, cu această ocazie, că apelarea prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 trebuie efectuată numai în cazuri de urgenţă care necesită intervenţia promptă a structurilor specializate pentru soluţionarea acelui eveniment.

Articolul integral, în Știri Craiova


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Foto: Facebook Poliția Română

spot_imgspot_img
Știri Craiova
Știri Craiova
StiriCraiova este un ziar online care oferă informații incisive din mediile de interes ale orașului și județului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related