Eveniment caritabil în Oradea. 4.000 de rățuște s-au „întrecut” pe Crișul Repede | Bihoreanul

Data:

spot_img

4.000 de rățuște s-au „întrecut” pe Crișul Repede. Rotaract Club Oradea a organizat sâmbătă o acțiune distractivă, cu scopul de a stânge fonduri pentru amplasarea unor stații de apă potabilă în centrul orașului.

4.000 de rățuște din cauciuc au fost lansate pe Crișul Repede, fiecare dintre acestea fiind în prealabil „adoptate” de cei care au donat cauzei.

Cu sprijinul mai multor sponsori, organizatorii au pus și premii în joc pentru primele rățuște care au ajuns la „finish”, fiecare fiind numerotată, astfel încât să fie se poată afla rapid proprietarul.

Cursa rățuștelor a adunat surprinzător de mulți oameni pe malurile râului, în aval de Podul Intelectualilor.

Citește și: O lege care ușurează accesul românilor la arme de foc, adoptat în Parlament

„Pot să sar?”

Un moment savurat mai ales de copii a fost lansarea rățuștelor pe apă, care s-a făcut de la înălțime, de pe Podul Intelectualilor, de către mai mulți membri ai Rotaract Club Oradea, printre care un tânăr îmbrăcat într-un costum de rață.

Totuși, vântul le-a jucat feste organizatorilor și a adăugat suspansului, întrucât exact în momentul lansării a bătut spre amonte, așa că figurinele nu au prins viteză la start.

Cu mic, cu mare, înșirați pe cele două maluri, cei care au făcut donații achiziționând rățuște au urmărit curioși cursa, sperând că figurina lor va ajunge printre primele la capătul tronsonului. Deși viteza de „navigare” a rățuștelor n-a fost una tocmai mare, cursa a generat emoții. Unii copii au fost fascinați de figurinele din apă și nu atât de mult de cursă în sine. „Pot să sar în apă să le prind?”, și-a întrebat un băiețel mama, primind un răspuns negativ.

Continuarea, în Ebihoreanul.ro

Citește și: De veghe-n lanul cu șacali. Profesor de biologie: „Este cel mai mare dezechilibru la ora actuală!”

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(FOTO: Szilágyi Lóránd / BIHOREANUL)

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related