701 poliţişti, 373 jandarmi, 192 polițiști de frontieră și 95 pompieri mobilizați pentru alegerile din Iași | Ziarul de Iași

Data:

spot_img

Pentru alegerile de astăzi, 9 iunie 2024, 1.361 de angajați ai structurilor Ministerului Afacerilor Interne, 701 poliţişti, 373 jandarmi, 192 polițiști de frontieră, 95 pompieri din județul Iași au fost mobilizați pentru a menține ordinea și siguranța publică și pentru a asigura măsurile de protecție a secțiilor de vot.

Totodată, vor fi pregătite echipe pentru intervenția rapidă și cercetarea incidentelor electorale.

Suplimentar, vor fi instituite dispozitive de ordine publică pentru prevenirea unor evenimente negative pe fondul aglomerărilor de persoane.

De asemenea, se va organiza o acțiune pentru verificarea modului de realizare a transportului de persoane.

Citește și: Alegerile locale și europarlamentare. Ziua în care aflăm dacă România rămâne o democrație

Toate structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne desfășoară activități, în sistem integrat, pentru a asigura exercitarea dreptului la vot în condiții de siguranță și pentru a verifica și sancționa cu celeritate orice semnalare de incident sau încălcare a normelor legale, cu respectarea principiilor care guvernează conduita profesională: legalitate, echidistanță, imparțialitate, disponibilitate și cu prioritatea interesului public.

Măsurile luate urmăresc buna derulare a procesului electoral, efectivele din teren fiind pregătite să intervină prompt, conform competențelor legale, atât pentru a preveni orice abatere de la normele legale în vigoare, cât și pentru a soluționa cu celeritate eventualele sesizări ale cetățenilor.

Articolul integral în Ziarul de Iași!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Foto: ziaruldeiasi.ro

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related