75% din locurile de cazare de pe Valea Prahovei, ocupate de Paşte. Se schiază în condiţii bune la Sinaia

Data:

Circa 75% din locurile de cazare disponibile în staţiunile montane de pe Valea Prahovei sunt ocupate în perioada sărbătorilor pascale, iubitorii sporturilor de iarnă putând să schieze în condiţii încă foarte bune pe pârtiile de altitudine din Sinaia.

Reprezentantul Centrului de Informare Turistică Sinaia, Paul Popa, a declarat, vineri, pentru Agerpres, că la acest moment, gradul de ocupare a locurilor de cazare este de circa 75%, dar vânzările sunt încă deschise, însă, cel mai probabil, procentul nu va mai creşte mult, în condiţiile în care prognoza meteorologilor nu este favorabilă pentru zilele următoare.

Conform sursei citate, tarifele practicate de proprietarii de vile şi pensiuni pornesc de la 150-170 lei/persoană/zi şi ajung la 220-240 lei/persoană/zi.

În schimb, hotelurile au în ofertă pachete de Paşte.

Astfel, un pachet de trei nopţi la hoteluri de trei stele, în cameră dublă standard, costă între 2.700 de lei şi 3.150 de lei, incluzând cazare cu mic dejun, gratuitate pentru un copil de până la un an, cină festivă, concert live, primire tradiţională de Paşte, vânătoare de ouă pentru copii cu mascota iepuraş, a precizat Popa.

Un apartament într-o astfel de unitate de cazare costă între 4.000 şi 4.900 de lei, în funcţie de hotel, iar apartamentele care se închiriază în sistem hotelier au tarife între 550 lei şi 800 lei/noapte, a menţionat reprezentantul Centrului de Informare Turistică din staţiune.

Citește și: Cum a luat Parlamentul 20 de hectare de la Cercetare și le-a donat Bisericii

Turiştii care se cazează la hotel beneficiază şi de acces gratuit la diverse facilităţi, precum centrul SPA şi piscină.

Potrivit datelor postate pe pagina de Facebook a Gondolei Sinaia, în această staţiune sunt amenajate şi deschise toate pârtiile din golul alpin, iar condiţiile de practicare a sporturilor de iarnă sunt foarte bune.

„Prognozele arată o creştere bruscă a vitezei vântului după prânz şi există riscul opririi instalaţiilor înainte de terminarea programului. Recomandăm achiziţia cartelelor pe puncte, care au valabilitate 180 de zile”, precizează sursa citată.

Primarul staţiunii Buşteni, Mircea Corbu, a declarat pentru Agerpres că în această staţiune sunt ocupate aproximativ 70% din locurile de cazare, iar turiştii care vor petrece aici sărbătorile pascale se vor putea distra în Fun Park-ul care se află la baza domeniului schiabil Kalinderu, vor putea face turul oraşului cu trenuleţul turistic şi vor putea participa la slujba de Înviere de la Mănăstirea Caraiman sau de la celelalte unităţi de cult din oraş.

La Azuga, gradul de ocupare a locurilor de cazare se încadrează în media zonei, fiind de 70%-75%, iar turiştii se vor putea plimba cu telegondola, cu ATV-urile, vor putea face excursii pe Valea Azugii sau plimbări cu bicicletele pe munte (mountain bike), spune primarul Ciprian Barbu.

Citește și: Profesor de Bioetică despre banii dați pentru donarea de organe. De ce modelul Iran nu este bun | Campanie PRESShub

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Gondola Sinaia / Facebook)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Vârsta de pensionare nu va crește, dacă este legată de speranța de viață. Declarație surprinzătoare a ministrului Muncii

Vârsta de pensionare nu va crește în România, dacă este legată de speranța de viață. Este o declarație surprinzătoare a ministrului Muncii, în redacția Alba24.

Lavrov la OSCE: „Îmi este indiferent”. Cum s-a străduit să demonstreze că Rusia nu este izolată

Disprețuitor la adresa organizațiilor internaționale și a Vestului, Serghei Lavrov s-a străduit să demonstreze că Rusia nu este izolată. A avut succes demersul său? Alexandra von Nahmen relatează pentru DW de la Skopje.

Aktual24 | Sute de fermieri olandezi își închid voluntar fermele de animale

Sute de fermieri olandezi își închid voluntar fermele. UE a aprobat o schema de 1,5 miliarde de euro pentru a cumpăra ferme olandeze și a reduce emisiile de azot, relateaza Euronews.