A fost inaugurat Terminalul T4 al Aeroportului Iași

Data:

A fost inaugurat noul Terminal T4 al Aeroportului Iași. Prezentarea investiţiei a fost făcută cu prilejul vizitei unei delegaţii oficiale venită pe calea aerului de la Bucureşti.

La Iaşi, drumul spre Piaţa Unirii trece printr-un terminal nou de pasageri şi printr-un muzeu nu la fel de nou, dar proaspăt renovat. Dacă ultimul loc vizitat ieri de lideri liberali veniţi de la Bucureşti a fost sala unde Alexandru Ioan Cuza era ales domn al Principatului Moldovei cu mai bine de de 165 de ani în urmă, astăzi Muzeul de Istorie Naturală, primul a fost T4.

Terminalul de pasageri, cu o capacitate de şapte ori mai mare decât cele două în care se înghesuie în prezent călătorii, va fi deschis publicului pe 31 martie, odată cu extinderea Spaţiului Schengen în aeroporturile româneşti.

Este informaţia oferită ieri încă de la sosirea sutelor de invitaţi la prezentarea noii construcţii şi confirmată ulterior în discursul directorului general al Aeroportului Iaşi.

Citește și: Un alt avocat reclamă presiuni pentru a se retrage din dosarul „Ferma Dacilor”

Oaspeţii au început să sosească din timp, ca la un veritabil check-in, fiind întâmpinaţi cu bilete de „îmbarcare” toate pe acelaşi nume, „VIP”, la „First Class”, la „poarta T4”.

A fost inaugurat Terminalul T4

Unul dintre primari s-a întrebat în glumă, uitându-se lung la tichetul primit, de ce „biletele” sunt doar pentru „dus”. Nu e clar dacă şi VIP-urile „de la centru” au primit astfel de bilete.

La sosirea preşedintelui PNL, Nicolae Ciucă, împreună cu câţiva miniştri liberali, oaspeţii au fost conduşi într-un scurt tur al construcţiei, cu o oprire în Salonul de Business.

Citește și: România nu mai produce nimic. O minciună ușor de combătut

Aici au fost ajunşi din urmă de cei mai întârziaţi, între care Rareş Bogdan, urcând apoi cu toţii la etaj, unde viitoarea sală de aşteptare cu acces la podurile de îmbarcare a fost transformată într-o uriaşă sală de conferinţe: multe locuri pe scaune şi, separat, multe mese cu de-ale gurii, sucuri şi cafea.

Continuarea, în Ziaruldeiasi.ro


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ziaruldeiasi.ro)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un profesor simpatizant PNL a folosit elevii în campania electorală | Reporter24

Un profesor simpatizant PNL a folosit elevii în campania...

Pitești Half Marathon s-a încheiat. Ce urmează în 2025 | Argeș Sport

Pitești Half Marathon s-a încheiat. Ce urmează în 2025,...

Aglomeraţiile periurbane, o alternativă tot mai căutată | Banatul Azi

Aglomeraţiile periurbane, o alternativă tot mai căutată. Tendința a...