Record de operații la Spitalul Județean din Oradea

Data:

Record de operații la Spitalul Județean din Oradea. În cursul anului 2023, în Spitalul Judeţean din Oradea s-au făcut cu aproape 30% mai multe intervenţii chirurgicale decât în 2019, ultimul an dinaintea pandemiei de Covid, când spitalele au fost practic închise.

Pe de o parte, oamenii au o încredere scăzută în medici, deşi tot lor le cer ajutorul când ajung la ananghie, pe de alta, s-au obişnuit să-şi neglijeze sănătatea până când aceasta se deteriorează brusc. „Conducerea ţării şi Ministerul Sănătăţii ar trebui să «sperie» puţin populaţia”, afirmă un reputat chirurg orădean, tot mai solicitat fiindcă pacienţii nu îşi fac controale periodice, care să permită diagnosticarea şi tratamentul înainte să ajungă pe mesele de operaţii.

Citește și: Un alt avocat reclamă presiuni pentru a se retrage din dosarul „Ferma Dacilor”

Mai mulţi pacienţi…

Cifrele sunt seci, dar în spatele lor pot fi descifrate fenomene care dau de gândit. Cele mai recente statistici puse la dispoziţia BIHOREANULUI de conducerea Spitalului Judeţean arată că anul trecut, în blocul operator al Staţionarului I din strada Gheorghe Doja, unde funcţionează 10 săli de operaţii pentru 8 specialităţi medicale (Chirurgie generală, Neurochirurgie, Chirurgie plastică, Urologie, Ortopedie-Traumatologie, Oftalmologie, ORL şi Chirurgie Buco-Maxilo-Facială) s-au făcut cu 27,41% mai multe intervenţii decât în anul premergător pandemiei, 2019, când fusese înregistrat precedentul vârf de activitate. Concret, au fost efectuate 12.370 operaţii, faţă de cele 9.709 intervenţii de acum 4 ani.

În total, în toate cele 40 de secţii chirurgicale ale spitalului au fost internaţi anul trecut 21.201 pacienţi, cu 10,68% mai mult faţă de 18.937, în 2019. Atunci, au necesitat intervenţii 13.426 de pacienţi, 70,96% din totalul celor internaţi, pe când anul trecut au fost necesare operaţii în cazul a 17.151 pacienţi, deci pentru 80,82% din total.

Continuarea, în Ebihoreanul.ro

Citește și: România nu mai produce nimic. O minciună ușor de combătut

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ebihoreanul.ro)

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related