Firma controlată de primarul liberal Marian Vasile deţine camionul care a provocat un accident mortal, pe un drum din Olt

Data:

Accident mortal pe un drum din Olt. Camionul care a agăţat limitatorul de înălţime de la Dăneasa, judeţul Olt, prăbuşit peste autoturismul din spatele său, aparţine uneia dintre firmele administrate de tatăl primarului din Studina Marian Vasile. În urma accidentului, o femeie în vârstă de 66 de ani a decedat.

Octavian Vasile, tatăl lui Marian Vasile şi cel care administrează firmele familiei, s-a aflat la locul accidentului petrecut, marţi, pe drumul naţional DN 66, în comuna Dăneasa. El a declarat că aşteaptă să vadă ce spune expertiza şi dacă, în urma lucrărilor de asfaltare s-a micşorat distanţa dintre carosabil şi limitatorul de înălţime.

„El a mers normal, cum să meargă? Acum chestiunea este că noi, când am plecat din fermă, din ce am înţeles, am măsurat distanţa de la sol la vârful săgeţii cu care s-a lovit grinda şi a avut 4,05. Or, acum de asta se tot fac măsurători pentru că se consideră că, până la proba contrarie mai este, că s-a înălţat asfaltul şi că de asta a lovit-o. De la 4,05 la 4,20 sau 4,40 cât are înălţimea până la grindă, e diferenţă”, a declarat Octavian Vasile.

El acuză că grinda n-a fost prinsă de cei doi stâlpi şi de aceea s-a prăbuşit aşa uşor.

Citește și: Miza scandalului din BOR: mutarea azimutului spre Est?

Firmă cu profit

SC Danstud SRL, firma administrată de Octavian Vasile, tatăl primarului Marian Vasile, înregistra în 2020 un profit net de aproape 2,3 milioane de lei la o cifră de afaceri de aproape 19 milioane de lei, iar în 2019 – un profit net cu mult mai mare, de aproape 6,2 milioane de lei, la o cifră de afaceri mai mică, de aproape 17 milioane de lei.

Potrivit olt-alert.ro, în 2019, câștigul net al Danstud SRL era majorat considerabil de un contract pe bani publici, în valoare de 6,5 milioane de lei, pus la bătaie de Primăria Grădinari, pentru extinderea sistemului de alimentare cu apă și înființare a unui sistem de canalizare menajeră într-un sat al comunei, Satu Nou.

Continuarea în Reporter 24!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: reporter24.ro)

spot_imgspot_img
Reporter 24
Reporter 24http://reporter24.info
Înfiinţat în 2019, prin intermediul unui proiect cu fonduri europene în valoare de peste 36.000 de euro, site-ul Reporter24.info a devenit unul dintre cele mai importante din Oltenia. Reporter 24 îşi propune să rămână o sursă de informare reală pentru regiune, cu ştiri verificate, reportaje colorate şi interviuri quality din judeţele Dolj, Olt, Gorj, Vâlcea, dar şi Mehedinţi, Teleorman şi Argeş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Victor Micula scapă de închisoare | Bihoreanul

Victor Micula scapă de închisoare, într-un dosar în care...

„Viza de flotant” pentru alegeri. Investigația unui ONG din Câmpina | Oglinda de Azi

„Viza de flotant” pentru alegeri. Investigația unui ONG din Câmpina...

Un grup de interlopi din Prahova amenință doi polițiști | Aktual24

Un grup de interlopi din Prahova amenință doi polițiști....