Campanie de Crăciun: Să-l ducem pe Moş şi la copiii din satele risipite de-a lungul Prutului!

Data:

Campanie de Crăciun, organizată de Ziarul de Iași și susținută de PRESShub: îl aducem pe Moş Crăciun în satele risipite de pe malul Prutului. Îmbrăcăm şi să încălţăm nu mai puţin de 132 de copii, preşcolari şi şcolari, din comuna Prisăcani, judeţul Iaşi.

Vrem ca alături de dumneavoastră, cititorii noştri, să le facem o bucurie copiilor, prin îndeplinirea dorinţelor, şi să îi ferim de gerul iernii, prin cumpărarea ghetuţelor din piele îmblănite şi hainelor călduroase în această campanie de Crăciun.

Un mişcător reportaj din zonă, dar şi detalii despre cum puteţi dona.

132 de şcolari şi preşcolari învaţă carte, dar şi cum să împartă bunătate

Numele comunei spune totul. Suflete simple, modeste, curioase şi muncitoare, precum albinuţele din prisacă, merg la şcolile şi grădiniţele din comuna Prisăcani.

Asemenea unui stup, oamenii din sate, chiar dacă au fost măcinaţi de greutăţile zilei de mâine, au reuşit să construiască o comunitate, să îşi îngrijească familia şi să asigure accesul la educaţie copiilor.

Comuna Prisăcani adăposteşte Şcoala Gimnazială Prisăcani, Şcoala Primară Moreni, Grădiniţa cu Program Normal Moreni, Grădiniţa cu Program Normal Prisăcani şi Şcoala Primară Măcăreşti, unde 132 de şcolari şi preşcolari învaţă carte, dar şi cum să împartă bunătate.

Când am colindat satele în căutarea poveştilor pe care vi le vom prezenta în campanie, uşile ne-au fost deschise larg, cu zâmbetul pe buze şi cu încredere.

Familiile ne-au primit în casă, la cald, şi ne-au împărtăşit poveştile şi nevoile lor. Despre învăţătorii şi educatorii care ne-au întâmpinat nici nu mai rămâne loc pentru laude.

Pentru fiecare albinuţă din prisaca de pe malul Prutului au avut câteva vorbe puse deoparte.

Le-au dat încredere copiilor să ne spună ce îşi doresc de la Moş Crăciun, iar noi le-am oferit speranţa că dorinţele lor se pot îndeplini cu ajutorul cititorilor noştri.

Citește și: Frumoasa poveste a unui IT-ist ieşean reîntors acasă din SUA. A plecat după un bornout cumplit

Campanie de Crăciun: Lista de dorinţe pentru albinuţele din Prisăcani

De la mic la mare, copilaşii au venit pe rând la noi şi ne-au şoptit ce ar vrea să primească în dar de Crăciun.

Idei creţe şi năstruşnice au avut unii dintre ei, iar alţii abia şi-au găsit cuvintele să ne spună ce ar visa să găsească sub brad.

Emoţionaţi fiind, pentru că nu ne cunoşteau, ei ne zâmbeau larg şi ne strângeau tare cu mânuţele lor, atunci când se apropiau de noi, pentru că ştiau sigur că Moş Crăciun ne-a trimis în Prisăcani să scriem lista de cadouri.

Întrebarea „ce ai vrea să îţi aducă Moşul?” i-a făcut pe cei mai mulţi dintre ei să viseze la o maşinuţă cu telecomandă sau la o păpuşică.

Însă, unii şi-au lăsat imaginaţia să zboare şi au adăugat pe lista de cadouri jocuri Monopoly, bucătării de jucărie, camioane de gunoi sau chiar căţeluşi pe nume Patrocle.

Pesemne că mulţi şcolari şi preşcolari din Prisăcani visează la o strălucită carieră în fotbal, pentru că unii băieţi ne-au transmis că şi-ar dori mingi de fotbal şi crampoane.

Albinuţele de pe malul Prutului

Copiii de la şcolile şi grădiniţele din Prisăcani au noroc cu învăţătoare şi educatoare dedicate şi iubitoare, care pe lângă lecţiile de zi cu zi au grijă să le asculte nevoile şi să fie alături de ei.

Acestea, alături de directoare, au încercat să le asigure prichindeilor cât mai multe materiale didactice necesare unei unităţi de învăţământ din zilele noastre.

Vezi mai multe detalii despre cum poți ajuta, în Ziarul de Iași!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: ziaruldeiasi.ro)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Pitești Half Marathon s-a încheiat. Ce urmează în 2025 | Argeș Sport

Pitești Half Marathon s-a încheiat. Ce urmează în 2025,...

Aglomeraţiile periurbane, o alternativă tot mai căutată | Banatul Azi

Aglomeraţiile periurbane, o alternativă tot mai căutată. Tendința a...

Drama unei familii din județul Olt. Indiferența autorităților | Reporter24

Drama unei familii din județul Olt. Indiferența autorităților din...

Care sunt partidele politice extremiste din România | Info sud-est

Care sunt partidele politice extremiste din România. Faptele, discursul...