A început construcţia noului stadion al Timişoarei. Va avea peste 10.000 de locuri în tribune

Data:

A început construcţia noului stadion al Timişoarei. Luni s-a dat startul unei lucrări ce este așteptată de mult timp de toții timișorenii nu doar de iubitorii sportului. Pentru a marca cei 120 de ani de când se joacă fotbal în mod organizat în orașul nostru a pornit șantierul construcției Arenei Eroii Timișoarei, primul stadion ridicat în Timișoara după Revoluția din 1989.

Cu o suprafață construită de peste 10.000 mp, 10.101 locuri în tribune, gazon natural și dotări ultramoderne, stadionul va fi de categoria 4, în conformitate cu cerințele UEFA și IFAB și va putea găzdui inclusiv competiții internaționale. Acest model abordat în calea Buziașului nu permite existența unei piste de atletism dar în schimb se poate juca pe lângă fotbal și rugby. Terenul are o lungime de 115 metri fiind astfel chiar mai lung decât modernul stadion de la „Arul de Triumf” din București.

Citește și: Judecătoarea Daniela Panioglu, după ce a fost exclusă a 5-a oară din magistratură: „Justiția nu mai este o putere, ci o vulnerabilitate națională”

„Azi e o zi așteptată de prea mult timp de comunitatea timișoreană. Ziua în care transformăm o promisiune de ani de zile în realitate: am început construcția stadionului. E una din investițiile noastre strategice și de asta o finanțăm integral din bugetul local, din banii tuturor timișorenilor și nu mai așteptăm după București. Îmi doresc ca azi să fie ziua în care pornim și reconstrucția fotbalului timișorean și mă bucur că alături de noi au venit la viitorul stadion multe din gloriile lui Poli dar și tineri care acum se antrenează sub culorile alb-violet”, a declarat primarul Dominic Fritz, la demararea construcției.

Stadionul este construit pe structură metalică pe Calea Buziașului și va oferi o infrastructură de ultimă generație pentru competiții și antrenamente sportive.

Continuarea, în Banatulazi.ro

Citește și: Decizia arbitrară de desființare a unui complet, suspendată în instanță. Premieră în justiție
Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Banatulazi.ro)

spot_imgspot_img
Banatul Azi
Banatul Azihttps://www.banatulazi.ro/
Banatul azi este o publicație regională, cu un conținut generalist, care combină jurnalismul clasic cu editoriale, reportaje, interviuri, cu cel de tip new-media, care pune un puternic accent pe partea video.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

„Veranda”, un dosar care dezvăluie caracatița imobiliară din Iași | Ziarul de Iași

„Veranda”, un dosar care dezvăluie caracatița imobiliară din Iași...

Focar de pestă porcină africană, confirmat la o fermă din Olt | Reporter24

Focar de pestă porcină africană, confirmat la o fermă...

Candidatura unui condamnat susținut de AUR a fost respinsă | Reporter24

Candidatura unui condamnat susținut de AUR a fost respinsă....

Fostul fotbalist Cip Paraschiv a executat Poli Iași de 487.000 de euro | Reporter de Iași

Fostul fotbalist Cip Paraschiv a executat Poli Iași de...