Copaci asfaltați în Galați. Firma care a făcut lucrarea, amendată de Garda de Mediu

Data:

Copaci asfaltați în Galați este cea mai recentă ispravă a angajaților Ecosal. Compania primăriei va plăti o amendă modică, 5.000 de lei de la Garda de Mediu.

„Pe strada Bravilor, mai aveau puțin și puneau asfalt și pe copaci”, a atras atenția un gălățean, pe unul dintre cele mai active grupuri de pe Facebook, „Galați: Sesizările cetățenilor!”.

Imaginile au fost postate pe 2 martie 2024 și vorbeau de la sine: trunchiurile arborilor ieșeau direct din asfalt. Reacțiile de revoltă ale gălățenilor nu au întârziat, iar criticile au curs pe tot parcursul weekendului.

Citește și: Judecătoarea Daniela Panioglu, după ce a fost exclusă a 5-a oară din magistratură: „Justiția nu mai este o putere, ci o vulnerabilitate națională”

Copaci asfaltați în Galați. Cum s-a ajuns aici

Luni, 4 martie 2024, la sesizarea noastră, Compartimentul de presă al Primăriei Galați ne-a declarat că pe strada Bravilor se desfășoară lucrări de reparații executate de Serviciul Public Ecosal:

„Este vorba despre greșeala unei echipe care a dat dovadă de exces de zel, asfaltând integral acea porțiune de trotuar.

Citește și: Decizia arbitrară de desființare a unui complet, suspendată în instanță. Premieră în justiție

S-a dispus remedierea în regim de urgență, precum și o anchetă internă în vederea luării măsurilor administrative corespunzătoare. Fiecare copac din oraș este important, prin urmare s-a intervenit foarte repede pentru salvarea arborilor din zonă”.

Într-adevăr, așa cum se poate vedea și în imaginile pe care le-am surprins luni dimineață, copacii au fost eliberați din asfalt, fiind create alveole în jurul lor. Ocazie cu care copacii au primit, din păcate, și o porție de ciment, ca „supliment”.

La fața locului au venit și reprezentanții Gărzii de Mediu Galați, care au convocat Ecosal pentru o analiză a situației.

Continuarea, în Viata-libera.ro

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Viata-libera.ro)

spot_imgspot_img
Viața liberă
Viața liberă
Viața liberă este un ziar cotidian independent din Galați, fondat în decembrie 1989, care a apărut pe piață neîntrerupt de atunci. Versiunea online a ziarului are în medie 400.000 de vizitatori unici pe lună, subiectele abordate în ambele medii fiind cele cu impact social major, atât local, cât şi naţional şi internaţional, inclusiv cele de interes pentru diaspora. Publicaţia susţine proiectele şi iniţiativele benefice comunităţii din care face parte de 32 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Fără muniție livrată de americani, frontul din Ucraina riscă să cedeze | DW

Fără muniție livrată de americani, frontul din Ucraina riscă...

Rusia trimite în Iran 24 de avioane Su-35, dar și sisteme de rachete S-400 | Aktual24

Iranul ar urmă să primească săptămâna viitoare primul lot...

Birourile electorale din Dolj au fost dizolvate | Nouapresa.ro

Birourile electorale din Dolj au fost dizolvate sâmbătă, după...