A murit președintele Consiliului Județean Vrancea. Liberalul Cătălin Toma, omul care l-a învins pe Oprișan

Data:

A murit președintele Consiliului Județean Vrancea. Cătălin Toma era internat la Institutul Matei Balș din București. S-a simțit mai rău în ultimele săptămâni, însă părea că și-a revenit. El și-a continuat activitatea și a participat, la începutul acestei săptămâni, la Paris, la o reuniune a Congresului Puterilor Locale de la Consiliul Europei.

De altfel, acesta s-ar fi internat în spital imediat după ce s-a întors de la acest eveniment din Franța, acuzând o răceală neobișnuit de agresivă.

Inițial, a fost internat la Focșani, apoi a fost dus la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș”, din București. Pentru că situația s-a complicat, a fost transferat la Institutul pentru Boli Cardiovasculare „C.C. Iliescu”. Dar nu a mai putut fi salvat.

Cătălin Toma avea 47 de ani. A fost primar al comunei Jariștea, senator, președinte al PNL Vrancea și, din anul 2020, președinte al Consiliului Județean Vrancea.

A murit președintele Consiliului Județean Vrancea

Cătălin Toma a preluat de mai bine de 12 ani filiala PNL Vrancea și a fost și senator între 2016 – 2020. Totodată, deținea și funcția de secretar în Comisia pentru Afaceri Europene și era membru în Comisia pentru Administraţia Publică şi Organizarea Teritoriului.

Anterior, în perioada 2008-2016, a fost primar al comunei Jariștea. În paralel, timp de trei ani, între 2013 și 2016, a fost secretar al ACOR (Asociația Comunelor din România) Vrancea.

Cătălin Toma a fost profesor de „uman” la un liceu din Vrancea Cătălin Toma a obținut în 1996 diploma de bacalaureat, secția uman-filologie, la Liceul Teoretic „Duiliu Zamfirescu” din Odobeşti, Vrancea, apoi a absolvit Facultatea de Sociologie, Psihologie şi Pedagogie a Universității București în 1999.

Citește și De ce s-a întors Alexei Navalnîi în Rusia: „Le-am promis oamenilor că nu-i voi dezamăgi”

Omul care a oprit domnia de 20 de ani a lui Marian Oprișan

„Pentru Vrancea, îmi doresc foarte mult un spital județean la standarde civilizate, îmi doresc foarte mult promovarea acestui județ, pentru că are foarte multe minuni pe care le ținem ascunse sub praf.

Totodată, îmi doresc o infrastructură rutieră care să facă posibilă și celelalte provocări pe care vreau să le aduc în Vrancea. Eu zic provocări, nu proiecte”, declara Cătălin Toma, după ce a câștigat alegerile în fața baronului PSD Marian Oprișan.

La alegerile locale din 2020, Cătălin Toma a adunat 41,54% din voturi, în timp ce Marian Oprişan a strâns 37,9%.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Proces amânat în cazul Vlad Pascu. Judecătoarea a formulat cerere de abţinere

Proces amânat în cazul Vlad Pascu. Judecătoarea dosarului a...

Începe Hackathonul bunei guvernări. Ce au făcut primarii cu banii noștri

Începe Hackathonul bunei guvernări, un eveniment complex în care,...