De ce s-a întors Alexei Navalnîi în Rusia: „Le-am promis oamenilor că nu-i voi dezamăgi” (Aktual24)

Data:

De ce s-a întors Alexei Navalnîi în Rusia a explicat opozantul pe 17 ianuarie anul acesta, cu mai puțin de o lună înainte de a fi ucis într-o colonie penitenciară din nordul îndepărtat al țării.

„În urmă cu exact trei ani, m-am întors în Rusia, după ce am fost tratat în urma otrăvirii. Am fost arestat la aeroport. Și timp de trei ani am stat aici.

Și timp de trei ani am răspuns la aceeași întrebare. Cei din închisoare o pun simplu și direct. Funcționarii închisorii o pun cu atenție, cu aparatele de înregistrare oprite: ‘De ce te-ai întors?’.

Răspunzând la această întrebare, simt deja chiar o ușoară supărare de două feluri”, a scris cel mai important opozant al lui Putin.

Citește și: A murit Alexei Navalnîi. Cel mai important opozant al lui Putin era în închisoare

De ce s-a întors Alexei Navalnîi în Rusia

„Prima este împotriva mea însămi pentru că nu sunt în stare să găsesc cuvintele pentru a le spune clar tuturor și a nu mai întreba. A doua este față de politica rusă din ultimele decenii, care a insuflat în societate atât de mult cinism și teorii ale conspirației încât oamenii nu cred în motivele simple.

Ei spun că, dacă s-a întors, înseamnă că a făcut o înțelegere cu cineva. Pur și simplu nu a funcționat. Sau nu a funcționat încă. Există un plan viclean care implică turnurile Kremlinului. Oricum ar fi, există o agendă secretă.

La urma urmei, în politică nu totul este așa cum pare. Dar nu există mistere și planuri. Este chiar atât de simplu (…)”, a explicat Alexei Navalnîi

Alexei Navalîi a murit într-o închisoare din Siberia

„Așa se face că, în Rusia, acum, trebuie să plătesc pentru dreptul meu de a avea și de a nu-mi ascunde convingerile stând la izolare. Și, bineințeles, nu-mi place să stau la izolare. Dar nu voi renunța la ideile mele sau la patria mea.

Am participat la alegeri și am vizat funcții de conducere. Am călătorit în toată țara și peste tot am anunțat de pe scenă: ‘Vă promit că nu vă voi dezamăgi, că nu vă voi înșela și că nu vă voi abandona’. Când m-am întors, mi-am îndeplinit promisiunea făcută alegătorilor mei. La urma urmei, în Rusia trebuie să apară în cele din urmă cei care nu mint.

Așa se face că, în Rusia, acum, trebuie să plătesc pentru dreptul meu de a avea și de a nu-mi ascunde convingerile stând la izolare. Și, bineînțeles, nu-mi place să stau la izolare. Dar nu voi renunța la ideile mele sau la patria mea.

Convingerile mele nu sunt exotice, sau sectare, sau radicale. Dimpotrivă, tot ceea ce cred eu se bazează pe fapte și pe experiența istorică (…).”, este mesajul postat pe Navalnii pe 17 ianuarie, cu doar o lună înainte să moară.

Articolul integral în Aktual24!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: aktual24.ro)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Mesaj delirant al lui Steven Seagal la învestirea lui Putin | Aktual24

Mesaj delirant al lui Steven Seagal, după ce acesta și-a făcut apariția în Rusia, la Moscova,...

NATO, UE și SUA consideră iresponsabile exercițiile nucleare din Rusia

NATO, UE şi SUA au calificat luni drept iresponsabile...

Inteligența artificială îi ajută pe cercetători să identifice evreii uciși în Holocaust

Cercetători din Israel apelează la inteligenţa artificială (AI) pentru...