Abuz al administrației locale. Ieșenii, obligați să obțină avizul aeronautic pentru a primi certificatul de urbanism

Data:

Arhitectul-șef Alexandru Mustiață și primarul Mihai Chirica au găsit un nou mod de a-i umili pe ieșeni: prin avizul aeronautic cerut, fără discernământ, în certificatele de urbanism.

Măsura este aplicată excesiv de la începutul acestui an, impunând obținerea unui aviz de la Autoritatea Aeronautică Civilă Română (AACR) tuturor celor care construiesc în Iași, începând de la un regim de înălțime P+2, indiferent de zonă.

Instituția eliberează avizele în câteva luni, acestea se adaugă la întârzierile produse chiar de Primărie în circuitul actelor, eliberarea autorizațiilor de construire se face și mai greu decât până acum. În plus, oamenii trebuie să plătească cel puțin 100 de euro (plus TVA), deși în multe cazuri imobilele pe care le doresc sunt situate în zone care n-au nicio interferență cu traseul avioanelor.

„Este un exces de zel și am văzut situații absurde, cu aviz cerut pentru casă cu P+1 situată în apropiere de blocuri cu 10 etaje care nu au avut nevoie de acest aviz. Sunt abuzuri incredibile, este o delăsare a funcționarilor de la Urbanism”, spun arhitecții, sub protecția anonimatului.

Citește articolul integral pe Reporteris.ro

Citește și: Armata de troli a Kremlinului lovește în Ungaria prietenului Orban. Și în România

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: reporteris.ro)

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Peste 1,1 milioane de cereri de azil în Europa

Peste 1,1 milioane de cereri de azil în Europa....

De ce se agravează decalajul rural-urban de la an la an? Explicaţiile specialiştilor: „Vorbim de generaţia online”

„Este vorba despre aproape 50 de procente diferenţă între cele două medii. Dacă scoatem şi zona metropolitană din mediul rural, ajungem la aproape 90% de elevi cu note sub 5.

Nicușor Dan a vorbit despre vila de la adresa Aviatorilor 58: Am primit o cerere

„Această clădire face parte dintr-o zona construită protejată. Competenţele de emitere a autorizaţiilor de construire sunt împărţite în Bucureşti, conform legii, între primarul municipiului şi primarii de sector.

Un grup de români a furat aparatură medicală de 4,5 milioane de euro din Franța

Un grup de români a furat aparatură medicală de...