Primăria Iaşi, la un pas de executare silită

Data:

Sătui să aştepte ca Primăria Iași să-şi facă treaba şi să le retrocedeze o suprafaţă importantă de teren sau măcar să stabilească despăgubiri băneşti, reprezentanţii Fundaţiei „Caritatea” s-au adresat instanţei, cerând transformarea unor daune cominatorii câştigate în trecut în daune compensatorii.

Acţiunea este practic una formală, primul pas spre executarea silită a Primăriei. Cei 1,4 milioane lei ceruţi acum în instanţă nu vor exonera însă municipalitatea de la rezolvarea propriu-zisă a dosarului, ci reprezintă o simplă „amendă” administrativă. Oricând va putea fi cerută alta, pe măsură ce soluţionarea problemei iniţiale va fi tergiversată în continuare.

Până la începutul anilor ’40, Epitropia Spitalului Izraelit deţinea în Păcurari ferma Haluţim, în suprafaţă de 108,72 ha. Ferma înconjura Cimitirul evreiesc pe trei laturi, produsele ei fiind folosite îndeosebi pentru hrănirea pacienţilor spitalului.

Citește articolul integral pe Ziaruldeiasi.ro

Citește și: Armata de troli a Kremlinului lovește în Ungaria prietenului Orban. Și în România

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Oradea va avea o pădure urbană | Bihoreanul

Oradea va avea o pădure urbană, amenajările se vor...

Burse pentru studenții care ajută elevii să se pregătească pentru BAC | Ziarul de Iași

Burse pentru studenții care ajută elevii să se pregătească...

Drama trăită de familiile din blocul ilegal de pe Iași-Voinești | Reporter de Iași

Drama trăită de familiile din blocul ilegal de pe...