Accident sau neglijență? Cazul șocant al băieţelului de 6 ani din Oradea care a murit înjunghiat de sora lui de 7 ani

Data:

Accident sau neglijență? Un copil ucis de alt copil, din joacă. S-a întâmplat în Oradea, povestea răvășitoare ieșind la suprafață zilele trecute, când Judecătoria Oradea a pronunţat primul verdict în cazul şocant al băiețelului de 6 ani din Oradea care, în vara lui 2020, a murit după ce a fost înjunghiat mortal în zona inimii. 

Hotărârea instanţei dezvăluie că fapta a fost comisă tot de un copil, cu doar un an mai mare, dar şi că, pentru cele întâmplate, procurorii le consideră responsabile pe mama şi pe bunica micuţilor, care erau acasă cu cei doi, în dramaticul moment, şi nu i-au supravegheat. 

S-au certat pe o minge

Tragedia s-a produs în seara de 17 iulie 2020, în Oradea, în locuinţa unei familii din cartierul Velenţa, pe strada Mareşal Alexandru Averescu.

În singura declaraţie oficială dată pe marginea cazului, prim-procurorul de la acea vreme al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Alin Leucea, lansa încă din start ipoteza că băieţelul ar fi putut fi înjunghiat accidental de un copil mai mare.

De către cine şi în ce circumstanţe nu a spus, iar ulterior procurorii nici nu au mai revenit cu detalii. Peste caz s-a lăsat tăcerea. 

Cercetările au continuat, însă, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, care, în decembrie anul trecut a decis să trimită în judecată două persoane, considerate de procurori vinovate pentru tragedie: pe mama şi pe bunica celor doi copii, ambele acuzate de ucidere din culpă.

Citește și În plină criză, salariații ANRE cer spor de 300 de lei de Ziua Bărbatului și creșterea salariilor cu 15%

Accident sau neglijență?

Băieţelul, după cum dezvăluie acum documentele procesului, consultate de BIHOREANUL, a fost victima surorii de 7 ani, cu care se juca într-o cameră, în timp cei doi fraţi mai mari erau în curte, iar mama şi bunica lor se închiseseră într-o cameră alăturată, ca să poată vorbi la telefon cu tatăl micuţilor, aflat la muncă în străinătate.

Copilul a luat o minge şi a refuzat să i-o dea surorii sale, care s-a supărat. Fata s-a dus în bucătărie şi a luat un cuţit, cu care a vrut s-o spargă, dar micuţul a venit spre ea, căzând în cuţitul pe care fetița îl ţinea în mână. Copilul a fost transportat la spital, dar nu s-a mai putut face nimic. Lama i-a atins un vas mare de sânge şi, cu tot efortul medicilor, a murit după câteva ore. 

Pentru că avea doar 7 ani când s-a produs tragedia, fetiţa nu răspunde penal, însă procurorii au fost de părere că micuţul ar fi fost în viaţă dacă cele două femei i-ar fi supravegheat pe copii. Totodată, anchetatorii îi impută bunicii şi alte neglijenţe: că ar fi lăsat cuţitul la îndemâna copiilor, dar şi că, după ce nepotul ei a fost transportat la spital, a făcut curat în casă, ştergând astfel urmele faptei.

Mai multe, în Bihoreanul.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei alunecări de teren

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei...

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, la Moscova | Bihoreanul

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, fiind...

Un nou lot din Autostrada Unirii, pregătit pentru licitație | Ziarul de Iași

Documentația lotului Leghin/Tg. Neamț-Pipirig, parte din A8, Autostrada Unirii,...