Activitatea Consiliului Județean Vrancea, blocată după decesul fostului președinte

Data:

Activitatea Consiliului Județean Vrancea, blocată după decesul fostului președinte. Consiliul Județean Vrancea a emis un comunicat de presă în care precizează că ședința de îndată pentru alegerea unui președinte interimar va fi convocată după data de 22 februarie.

Odată cu decesul președintelui în funcție, unul dintre cei doi vicepreședinți urmează a fi ales de consilierii județeni pentru a prelua, interimar, atribuțiile de președinte. Prefectul județului a emis Ordinul privind încetarea de drept a mandatului președintelui CJ Vrancea, astfel că se poate organiza ședința pentru alegerea unui nou președinte. OUG nr. 57/2019 prevede, la art. 192, (1) că „În caz de vacanță a funcției de președinte al consiliului județean, de suspendare a mandatului președintelui consiliului județean, precum și în situațiile de imposibilitate de exercitare a mandatului, atribuțiile acestuia sunt exercitate de drept de unul dintre vicepreședinți, desemnat de consiliul județean, prin vot secret, cu majoritate absolută, cu respectarea drepturilor și obligațiilor corespunzătoare funcției de președinte al consiliului județean”.

Citește și Interlopul din Poliţie: Povestea găștii agentului Potre, implicate în șantaj, falsuri, trafic de influență și furt

Consiliul Județean Vrancea are doi vicepreședinți: Ionel Cel-Mare (ALDE-PNL) și Marian Oprișan (PSD). Structura politică a CJ Vrancea este, în acest moment, următoarea: 14 consilieri județeni PSD, 10 consilieri județeni PNL, 3 consilieri județeni USR, 2 consilieri județeni ALDE (fuziunea PNL-ALDE este, practic, realizată), 1 consilier județean exclus din USR (Vasile Alexe), care, încă, nu și-a pierdut mandatul în instanță. Așadar, se poate specula faptul că alianța județeană PNL-USR-ALDE dispune de 15 consilieri, în timp ce PSD are 14 consilieri. Pentru alegerea președintelui este nevoie de majoritatea consilierilor în funcție, adică 16 voturi. Se presupune că Vasile Alexe nu-l va vota pe Marian Oprișan, însă nu este sigur că-l va vota pe Ionel Cel-Mare. Până la ora ședinței se pot întâmpla multe. Citiți mai mult în Vrancea24.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Vrancea 24
Vrancea 24https://www.vrancea24.ro/
Publicația a reușit să se impună în conștiința publică datorită promptitudinii și calității informațiilor, precum și a jurnaliștilor care activează în cadrul publicației (cu experiență de peste 20 de ani în acest domeniu). Publicația Vrancea24.ro este urmărită nu numai în Vrancea ci și în județele limitrofe, în București și în străinătate, mai ales în țările unde trăiesc mulți vrânceni plecați la muncă (ex: Italia, Marea Britanie, Spania, Germania, Franța etc).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Liceeni din Olanda voluntari în Bihor. Au ajutat bolnavi, orfani și oameni sărmani | Bihoreanul

Liceeni din Olanda voluntari în Bihor. Elevii olandezi au...

Un adolescent din Brăila, tăiat cu o macetă | De Brăila

Un adolescent din Brăila, tăiat cu o macetă. Tânărul...